Reprezentanții unei companii au încercat debarcarea echipajului unei nave aflate în portul Constanța

Reprezentanții unei companii au încercat debarcarea echipajului unei nave aflate în portul Constanța
Profit.ro
Profit.ro
scris 2 iun 2024

Reprezentanții unei companii au încercat debarcarea echipajului unei nave aflate în portul Constanța Sud Agigea, a anunțat liderul sindicatului Liber al Navigatorilor și inspectorul ITF România, Adrian Mihălcioiu. El a precizat că la bord se mai află comandantul și șeful mecanic, iar aceștia sunt neplătiți de trei luni și au de încasat peste 35.000 de euro.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 iulie - Maraton Medika TV - Sanatatea Aparatului Urinar
30 iulie - Maraton Profit News TV: Inteligența Artificială în Economie

”Vineri spre sâmbătă reprezentanți ai unei companii au încercat debarcarea echipajului de la nava Continental aflată în dana 137 a portului Agigea.Conflictul a încetat abia sâmbăta dimineața în jurul orei 3.30. Au fost încălcate cele mai elementare drepturi și nerespectate ordinele comandantului navei. Acesta, printr-un document înaintat Poliției de Frontieră și Căpităniei Agigea, a afirmat că s-a pus nava în pericol prin oprirea generatorului de curent și imposibilitatea folosirii mijloacelor de siguranță de la bord. Generatorul a fost repus în funcțiune după câteva minute. Polițiști de frontieră, ofițer de Căpitanie, inspector ITF, au fost prezenți la fața locului. S-a apelat 112 de asemenea. La bord se mai află și soția comandantului cu doi copii minori. Toți au trecut prin traume psihice vineri noaptea”, a declarat Adrian Mihălcioiu.

El a precizat că echipajul este format din comandant și șeful mecanic, iar aceștia sunt neplătiți de trei luni.

”Echipajul format din comandant și șef mecanic (amândoi de origine ucraineană) al navei Continental sub pavilion olandez, au intrat într-o formă de protest față de neplata salariilor de trei luni de zile, suma depășind 35.000 de euro. Operatorul din România probabil aflat în criză financiară nu a dorit să efectueze plățile către acești doi marinari.

Din informațiile primite de la reprezentanții companiei, în aceeași situatie se află mai mulți marinari. Comandantul navei a decis începând cu această oră să întrerupă orice activitate comercială, menținând doar siguranța navei și a facilitării portuare corespunzătoare până la finalizarea situației.

”Au fost contactați avocați specializați pentru a demara acțiunile în instanță în cazul în care nici săptămâna viitoare nu se va rezolva acest conflict”, a precizat Adrian Mihălcioiu.

El a explicat că în cazul în care marinarii sunt debarcați ei nu își vor mai primi salariile restante.

viewscnt
Afla mai multe despre
portul constanta