HiSky va opera primul zbor direct București - New York, după o pauză de 20 de ani

HiSky va opera primul zbor direct București - New York, după o pauză de 20 de ani
Profit.ro
Profit.ro
scris 7 iun 2024

Compania HiSky va opera de pe aeroportul Internațional Henri Coandă, primul zbor direct din București către Statele Unite ale Americii, după mai mult de 20 de ani.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 iulie - Maraton Medika TV - Sanatatea Aparatului Urinar
30 iulie - Maraton Profit News TV: Inteligența Artificială în Economie

Aeronava HiSky, Airbus A330-200, prima aeronavă wide-body din flota companiei și singura de acest tip înregistrată în România, este programată să decoleze la ora 08:30, pentru un zbor cu durata de 10 ore, cu destinația New York - JFK, scrie Agerpres.

Se deschide traficul pe Transfăgărășan CITEȘTE ȘI Se deschide traficul pe Transfăgărășan

Zborurile regulate care conectează aeroportul Henri Coandă cu principalul aeroport din New York, John F. Kennedy, vor fi efectuate cu patru frecvențe pe săptămână, cu plecare din România în fiecare zi de luni, miercuri, vineri și sâmbătă și retur, a anunțat operatorul aerian la finele anului trecut, după ce a primit din partea Departamentului Transporturilor din SUA autorizarea pentru a efectua zboruri regulate către această destinație.

De altfel, HiSky a devenit singura companie românească care deține, în același timp, Permisul de Operator Străin de Transport Aerian și aeronavă care îi oferă capabilitatea pentru zboruri neîntrerupte, de până la 14 ore.

Biletele sunt disponibile pentru două clase de servicii, iar prețul unei călătorii pornește de la 349 euro, pentru clasa economic și 1.899 euro pentru clasa business. La bordul aeronavei va fi disponibil și serviciul de catering, în costul biletului fiind incluse o masă caldă și o gustare, pentru fiecare pasager.

Aeronava, care îi oferă companiei capabilitatea de a opera curse fără escală pe această distanță, a aterizat la București la începutul acestei săptămâni. Pe durata călătoriei, pasagerii vor avea acces la bord și la conținut multimedia, disponibil pe sistemul de entertainment al aeronavei.

Din București, pasagerii pot călători cu HiSky pe opt rute regulate internaționale, către Bruxelles, Barcelona, Malaga, Dublin, Chișinău, Bordeaux, Tel Aviv și Frankfurt și pe două rute interne, către Cluj Napoca și Timișoara.

În România, compania aeriană mai operează curse regulate și de pe aeroporturile din Iași, Baia Mare, Cluj Napoca și Timișoara, dar și zboruri charter, în parteneriat cu principalele agenții de turism.

Conform clasamentului privind numărul de pasageri transportați, HiSky ocupă locul patru în topul companiilor aeriene care operează în România.

viewscnt
Afla mai multe despre
hisky
avion
sua
new york