Rechemare masivă de jumătate de milion de mașini pentru Stellantis, din cauza airbagurilor Takata

Rechemare masivă de jumătate de milion de mașini pentru Stellantis, din cauza airbagurilor Takata
Gabriel Dogaru
Gabriel Dogaru
scris 7 iun 2024

Mărcile DS și Citroen intră cu un nou contingent de automobile în uriașa campanie de rechemare Takata, care a cuprins întreaga industrie auto și a generat cheltuieli de ordinul miliardelor pentru înlocuirea airbagurilor defecte.

Un număr de 530.000 de automobile DS3 și Citroen C3 vor fi rechemate în service pentru înlocuirea airbagurilor, în cadrul campaniei Takata. Este vorba despre o defecțiune a capselor de detonare a airbagurilor despre care s-a stabilit că reprezintă un pericol foarte mare pentru pasageri, prezentând inclusiv riscul de deces pentru persoanele aflate în vehicul. Proprietarii vor fi anunțați de reprezentanții celor două mărci, pe piețele pe care sunt vândute, aceștia urmând să fie invitați să se prezinte în cel mai apropiat service.

Urmărește-ne și pe Google News

Deși nu există detalii referitoare la gradul de pericol, în anunțul Stellantis, mai multe mărci au lansat în ultimul deceniu, inclusiv în acest an, alerte „Nu conduceți”, pentru vehiculele vizate de rechemare. Cele mai recente sunt cele ale Nissan, Toyota, Dodge, BMW, VW. Anterior, Stellantis transmisese același mesaj pentru 274.000 de automobile, în trei cazuri fiind produse, din nefericire, accidente fatale.

Evenimente
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum
15 octombrie - Eveniment Profit Health.forum
31 octombrie - Maratonul de Educație Financiară
5 noiembrie - Gala Profit – Povești cu Profit... Made in Romania
Europa are un nou lider al segmentului B-SUV, care a depășit VW T-Roc, Ford Puma și Dacia Duster CITEȘTE ȘI Europa are un nou lider al segmentului B-SUV, care a depășit VW T-Roc, Ford Puma și Dacia Duster

Uriașul scandal Takata a afectat 34 de mărci, deținute de 19 companii auto, care au fost nevoite să înlocuiască airbagurile care pun în pericol viețile pasagerilor din automobile. Până la sfârșitul lui 2022 fuseseră înlocuite 67 de milioane de airbaguri, iar alte 11 milioane se află încă în funcțiune pe automobile din toată lumea. Mai multe mărci au transmis mesaje de alertă maximă, „nu conduceți!”, în urma unor accidente soldate cu decesul unor persoane.

Potrivit datelor NHTSA, din SUA, până acum au murit 24 de persoane și au fost rănite circa 400 de persoane de schijele aruncate în mașină de airbag-urile Takata.

viewscnt
Afla mai multe despre
rechemare citroen
ds3
airbaguri takata