FOTO & VIDEO Nissan lansează în SUA „Duster”-ul american, cu un preț foarte apropiat de modelul românesc

FOTO & VIDEO Nissan lansează în SUA „Duster”-ul american, cu un preț foarte apropiat de modelul românesc
Gabriel Dogaru
Gabriel Dogaru
scris 23 iul 2024

Prezentat în premieră cu puțin timp în urmă, noul Nissan Kicks a fost lansat în rețeaua comercială din SUA a constructorului japonez ca un model entry-level care urmărește atragerea de clienți din clasele mai mici sau din zona de second-hand. Kicks este construit pe aceeași platformă cu Dacia Duster și va fi vândut la un preț foarte bun pentru piața americană, relevă datele analizate de Profit.ro.

Nissan SUA țintește cu noul SUV Kicks clienții care renunță la sedanurile accesibile, într-o perioadă în care acest tip de caroserie își pierde masiv din popularitate. Deși Kicks a fost prezent pe piață cu o primă generație, noul model are o caracteristică esențială. A fost dezvoltat pe platforma Duster, CMF-B, ceea ce îi conferă un avantaj de preț foarte mare.

Urmărește-ne și pe Google News
FOTO Incident feroviar în Gara Basarab. O locomotivă a lovit vagoanele, mai multe persoane au fost rănite CITEȘTE ȘI FOTO Incident feroviar în Gara Basarab. O locomotivă a lovit vagoanele, mai multe persoane au fost rănite
Evenimente

11 septembrie - Maratonul Impactul fiscalitații în economie. Parteneri: ARB, CEC Bank, CITR
24 septembrie - Eveniment News.ro – ROINVEST - Ediția a V-a. Parteneri: ARB, CEC Bank, ROCA, TeraPlast
30 septembrie - Eveniment Profit.ro e-commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a. Parteneri: CEC Bank, ContentSpeed
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-al Parteneri: Raiffeisen Bank
5 noiembrie - Gala Profit – Povești cu Profit... Made in Romania. Parteneri: ARB, Garanti BBVA, Raiffeisen Bank, Philip Morris Romania

Nissan a făcut ceea ce a făcut și Renault cu Symbioz, adică a echipat structura lui Duster cu echipamente mai scumpe, pentru a putea vinde mașina cu un preț ceva mai mare. Din acest motiv, pe Nissan Kicks nu vedem doar un design complet nou, specific japonezilor, dar și echipamente mai avansate, pe care la Duster nu le găsești nici ca opționale, cum ar fi cruise control inteligent, boxe Bose în tetiere, sistemul de asistență ProPilot.

Există însă și un mare dezavantaj, în comparație cu Duster, cel puțin după unii fani ai mărcii: Kicks va fi disponibil cu un singur motor, de 2.0 litri, deși multă lume s-ar putea să aprecize foarte mult acest propulsor de 140 CP, împreună cu cutia CVT cu care este împerecheat.

ANUNȚ Călătoria cu trenul - prin crearea unui ”sistem unic de rezervare” CITEȘTE ȘI ANUNȚ Călătoria cu trenul - prin crearea unui ”sistem unic de rezervare”

Asemănarea cu Duster merge însă mult mai departe, în primul rând din punct de vedere al dimensiunilor. Duster are 4,34 metri lungime, Nissan Kicks are 4,36 metri. Lățimea celor două este de 1,81 m la Duster și 1,80 la Kicks, iar înălțimea, 1,65 la Duster și 1,62 la Kicks. Ampatamentul este de 2,65 m/2,66 metri, în funcție de tipul de tracțiune, iar aici putem vedea o altă trăsătură comună: ambele oferă tracțiunea integrală, pe versiunile de top. Modurile de control 4x4, pentru versiunea echipată cu această tehnologie (să nu uităm că Duster folosește un sistem preluat de la Nissan), sunt aproape identice pe cele două modele.

La interior, este izbitoare asemănarea arhitecturii habitaclului, deși calitatea și tipul materialelor diferă substanțial. Inclusiv ecranul multimedia, de 12,3 inchi, ușor înclinat către șofer, este identic cu cel de pe Duster.

Asocierea româno - bulgară care face lucrările pe locul 2 al Autostrăzii Ploiești – Buzău, vizată de percheziții CITEȘTE ȘI Asocierea româno - bulgară care face lucrările pe locul 2 al Autostrăzii Ploiești – Buzău, vizată de percheziții

„În acest moment, pentru clientul de sedanuri nu mai există aceleași alegeri cu care era obișnuit. Accesibilitatea este o provocare”, spun cei de la Nissan, despre noul model, care va fi vândut la același preț cu generația anterioară, adică la puțin peste 22.000 de dolari, ceea ce ar însemna circa 20.000 de euro, cu foarte puțin peste prețul de pornire al lui Duster în Europa, unde se vinde cu un motor cu o capacitate la jumătate față de cea a lui Nissan Kicks.

Pentru versiunea 4x4, prețul estimat este de 23.500 de dolari, preț de pornire, adică mai ieftin decât un Duster 4x4, care începe de la 23.800 euro pe piața din România și are un motor de 1.2 litri și 130 CP.

FOTO Campanie sub investigație pentru Skoda Octavia și Superb, din cauza celebrelor motoare diesel EA288 CITEȘTE ȘI FOTO Campanie sub investigație pentru Skoda Octavia și Superb, din cauza celebrelor motoare diesel EA288

SUV-ul Nissan Kicks va fi fabricat în Mexic, atât pentru piața din SUA, cât și pentru celelalte piețe pe care va fi vândut, dar un lucru este sigur: modelul nu va ajunge în Europa.

Modelul Kicks a avut legături cu Dacia încă de la prima generație, acesta fiind dezvoltat la acel moment pe platforma de segment B a Nissan, folosită pentru modele precum Tiida, Note sau familia Datsun, toate mașini accesibile.

Livrările noului Nissan Kicks vor începe în luna septembrie, odată cu startul comenzilor, după cum anunță compania japoneză.

FOTO & VIDEO Nissan lansează în SUA „Duster”-ul american, cu un preț foarte apropiat de modelul românesc

FOTO & VIDEO Nissan lansează în SUA „Duster”-ul american, cu un preț foarte apropiat de modelul românesc

FOTO & VIDEO Nissan lansează în SUA „Duster”-ul american, cu un preț foarte apropiat de modelul românesc
viewscnt
Afla mai multe despre
nissan kicks
dacia duster
cmf-b