Dacia Sandero, lider european absolut al pieței auto, lasă în urmă două modele populare de la VW

Dacia Sandero, lider european absolut al pieței auto, lasă în urmă două modele populare de la VW
Gabriel Dogaru
Gabriel Dogaru
scris 22 iul 2024

Vânzările Dacia Sandero au depășit la mare distanță pe cele ale principalilor rivali, în acest an, din ianuarie până în iunie. Modelele VW, Renault sau Peugeot se mulțumesc cu locurile următoare în clasamentul celor mai vândute automobile din acest an. Surprinzătoare sau nu este poziția pe care a coborât Tesla Model Y, care anul trecut se lupta cu Sandero pentru locul 1, conform analizei Profit.ro.

Dacia Sandero a vândut în prima jumătate de an 143.596 de exemplare în Europa, potrivit statisticilor Jato Dynamics, în condițiile în care modelul a reușit să vândă la nivel global (pe cele 44 de piețe pe care este prezent), 164.789 unități.

Urmărește-ne și pe Google News
FOTO Primul automobil electric fabricat în România - surprins camuflat pe șoselele din Germania, pregătit de lansare. Poate deveni una dintre cele mai ieftine opțiuni din Europa CITEȘTE ȘI FOTO Primul automobil electric fabricat în România - surprins camuflat pe șoselele din Germania, pregătit de lansare. Poate deveni una dintre cele mai ieftine opțiuni din Europa
Evenimente

11 septembrie - Maratonul Impactul fiscalitații în economie. Parteneri: ARB, CEC Bank, CITR
24 septembrie - Eveniment News.ro – ROINVEST - Ediția a V-a. Parteneri: ARB, CEC Bank, ROCA, TeraPlast
30 septembrie - Eveniment Profit.ro e-commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a. Parteneri: CEC Bank, ContentSpeed
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-al Parteneri: Raiffeisen Bank
5 noiembrie - Gala Profit – Povești cu Profit... Made in Romania. Parteneri: ARB, Garanti BBVA, Raiffeisen Bank, Philip Morris Romania

Volumul vândut pe continent a poziționat Sandero pe prima poziție în clasamentul celor mai vândute mașini de pe piața europeană, chiar dacă cu o lună înainte modelul Dacia pierduse pentru moment competiția în fața celor două modele VW, T-Roc și Golf.

Sandero a reușit să obțină o creștere a vânzărilor de 16%, comparativ cu anul anterior, astfel că ajunge la cea mai bună performanță a sa de la lansarea din 2020.

Nicușor Dan spune că până la finele mandatului vor fi achiziționate încă 250 de tramvaie cu aer condiționat CITEȘTE ȘI Nicușor Dan spune că până la finele mandatului vor fi achiziționate încă 250 de tramvaie cu aer condiționat

Pe locul al doilea, în această primă jumătate de an, se regăsește VW Golf, un model cu o popularitate binecunoscută, care a lipsit în ultimii doi – trei ani din topul vânzărilor, dar care se întoarce acolo unde ne obișnuise, cu un singur detaliu: a vândut mai slab decât Sandero, cu circa 18.000 de unități, o diferență mare, în pofida creșterii sale de 43%, generată de vânzările de motoare mild-hybrid și PHEV.

Tot un clasic se află și pe locul al treilea, Renault Clio, veșnicul rival al lui VW Golf, care încearcă de câțiva ani, fără succes, să devanseze Sandero în vânzările internaționale. Modelul francez, care împarte cu mașina produsă de Dacia platforma pe care este produsă, a vândut 114.623 de unități, în creștere cu 15%, rezultat care îl menține pentru moment pe podium.

EXCLUSIV Adevăratele cifre de vânzări ale mașinilor Dacia, în acest an: Sandero, cel mai vândut model al grupului Renault. Procentul Dacia în totalul Renault, aproape jumătate CITEȘTE ȘI EXCLUSIV Adevăratele cifre de vânzări ale mașinilor Dacia, în acest an: Sandero, cel mai vândut model al grupului Renault. Procentul Dacia în totalul Renault, aproape jumătate

Pe următoarele locuri în clasament se află, după cele șase luni, VW T-Roc, cel mai popular SUV din Europa, Peugeot 208, liderul din 2022 al vânzărilor, Skoda Octavia, singurul sedan compact care încă se mai vinde cu succes în Europa, Citroen C3, unul dintre concurenții direcți ai lui Sandero, apoi pe locul 8 se află Tesla Model Y, mașina electrică ce a cucerit lumea în ultimii ani, dar care acum are un declin de 26%, iar pe locurile 9 și 10 se găsesc două modele Toyota, Yaris Cross și Yaris clasic, două mașini înrudite care împreună ar putea fi considerate, având aproape 200.000 de unități vândute, adevăratul lider al vânzărilor.

Dacia Duster, în plină lansare a noii generații, a înregistrat un ultim volum de aproape 90.000 de exemplare cu vechea generație, care a trebuit să fie vândută până cel mai târziu 30 iunie, din cauza reglementărilor GSR 2.

Duster se află pe locul 12 și, la mică distanță de el (locul 15), s-a clasat și Ford Puma, un alt model produs în România, cu un total de 84.000 de unități vândute în prima jumătate de an.

viewscnt
Afla mai multe despre
dacia sandero
vanzari sandero
vw golf
cele mai vandute masini