FOTO Cel mai scump SUV de la BMW se vinde ca pâinea caldă în România. „În 2024, modelul va scrie un record important în România!”

FOTO Cel mai scump SUV de la BMW se vinde ca pâinea caldă în România. „În 2024, modelul va scrie un record important în România!”
Gabriel Dogaru
Gabriel Dogaru
scris 30 iul 2024

Modelul BMW XM este nu doar unul dintre cele mai sofisticate automobile ale producătorului bavarez, dar și unul dintre cele mai scumpe, fiind depășit doar de limuzina i7 la preț. În pofida prețului său piperat, românii au făcut coadă la comenzi.

BMW XM a fost considerat de compania germană cel mai de succes model al anului 2023, datorită cererii mari din partea clienților, în România fiind livrate nu mai puțin de 55 de automobile, deși prețul acestui model depășește cu mult 200.000 de euro, în configurațiile de top.

Urmărește-ne și pe Google News
FOTO Aviz pentru un nou drum expres în România CITEȘTE ȘI FOTO Aviz pentru un nou drum expres în România
Evenimente

24 septembrie - Eveniment News.ro – ROINVEST - Ediția a V-a. Parteneri: ACUE, ARB, CEC Bank, ROCA, TeraPlast
30 septembrie - Eveniment Profit.ro e-commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a. Parteneri: ARB, CEC Bank, ContentSpeed, eMag
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-al Parteneri: ACUE, Electrica Furnizare, Raiffeisen Bank
5 noiembrie - Gala Profit – Povești cu Profit... Made in Romania. Parteneri: ARB, CEC Bank, Garanti BBVA, Raiffeisen Bank, Philip Morris Romania

În 2024, însă, vânzările au depășit orice așteptări, primele șase luni având deja 39 de unități livrate, estimările pentru sfârșitul anului fiind optimiste, fiind posibilă atingerea pragului de 100 de unități.

BMW XM a fost o premieră pentru marcă, la lansare, deoarece a fost primul model dedicat M, la mai bine de 40 de ani după M1, asta însemnând că mașina a fost dezvoltată doar în versiunea M, de performanță.

FOTO Defrișările pe Valea Oltului au provocat primul incident - Un bolovan a lovit o mașină CITEȘTE ȘI FOTO Defrișările pe Valea Oltului au provocat primul incident - Un bolovan a lovit o mașină

SUV-ul este unul special, deoarece are o propulsie hibridă, de tip plug-in, fiind inspirat din prototipul Le Mans LMdH. Combinația electric – benzină a reușit să ofere clienților cel mai puternic propulsor livrat vreodată de BMW pe un model de serie.

FOTO Aeroitalia, care tocmai a cumpărat o companie aeriană românească, deschide în România prima bază operativă din afara Italiei CITEȘTE ȘI FOTO Aeroitalia, care tocmai a cumpărat o companie aeriană românească, deschide în România prima bază operativă din afara Italiei

Cel mai mic motor oferit pe B;W XM are 476 CP, în sistem combustie plus electric, care are un consum mixt mediu de 1,7 litri/100 km, cu condiția ca bateria să fie încărcată.

Motorul de top ajunge însă la nu mai puțin de 748 CP, electric plus combustie, asigurând o accelerație de 3,8 secunde de la 0 la 100 km/h. Bateria care susține propulsia are 29,5 kWh, fiind comparbilă cu cea pe care o folosește Dacia Spring pentru tracțiune. Aceasta îi oferă o autonomie exclusiv electrică de circa 80 km. Prețul de pornire pentru această versiune începe de la 198.016 euro dar cu toate opționalele, inclusiv servicii și funcții, prețul ajunge la 236.400 de euro.

Versiunea de mijloc, cea mai cumpărată de clienții români, are un motor de 653 CP și o accelerație de 4,3 secunde, prețul său începând de la 172.000 de euro.

Anvergura vânzărilor europene de mașini din China depășește așteptările: împreună, mărcile chinezești sunt peste vânzările Dacia, Ford, BMW CITEȘTE ȘI Anvergura vânzărilor europene de mașini din China depășește așteptările: împreună, mărcile chinezești sunt peste vânzările Dacia, Ford, BMW

La un preț mediu de vânzare, BMW România va vinde în 2024 mașini XM de circa 15 milioane de euro, după ce anul trecut veniturile generate de acest model s-au ridicat la aproximativ 10 milioane de euro. Potrivit informațiilor reprezentanței, versiunea de top, cea mai scumpă, a înregistrat 11 comenzi, livrate în acest an, în timp ce alte 22 de automobile au fost în versiunea intermediară.

Un detaliu al vânzărilor XM este și faptul că, la lansare, mașina a fost produsă într-un număr limitat de exemplare (500) într-o versiune specială, Label Red. Dintre acestea, 1% au fost comandate de clienți români, prin dealerii BMW din România și livrate în acest an.

FOTO Modelele Leapmotor, gata să pornească spre România: un concurent Spring și un SUV mediu, care în China costă 16.500 euro CITEȘTE ȘI FOTO Modelele Leapmotor, gata să pornească spre România: un concurent Spring și un SUV mediu, care în China costă 16.500 euro

BMW România a precizat că, pe lângă mașinile livrate în prima jumătate de an, alte 50 de comenzi pentru acest model sunt înregistrate la dealeri și urmează să fie livrate în acest an. „În 2024 modelul va scrie un record important pentru BMW M în România”, au transmis reprezentanții BMW în România.

FOTO Cel mai scump SUV de la BMW se vinde ca pâinea caldă în România. „În 2024, modelul va scrie un record important în România!”
viewscnt
Afla mai multe despre
bmw xm
pret xm
livrari bmw xm romania
putere bmw xm