Cum a desființat Elon Musk divizia Supercharger peste noapte

Cum a desființat Elon Musk divizia Supercharger peste noapte
Gabriel Dogaru
Gabriel Dogaru
scris 2 mai 2024

Tesla își schimbă strategia pentru divizia Supercharger, cea care se ocupă de rețeaua de încărcare întinsă la nivel global și care ar trebui să genereze venituri substanțiale pentru companie. În doar câteva ore, Elon Musk a desființat această divizie, după ce a demis șeful și a anunțat concedierea a 500 de persoane.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene. Parteneri: BCR, BRD, CEC
4 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, BVB, CEC Bank, Infinity Capital Investments, Sphera, Teraplast

Declarațiile lui Elon Musk au subliniat faptul că planurile privind această linie de business se schimbă radical. Șeful Tesla a transmis că intenționează să reducă ritmul de extindere a rețelei cu noi stații și se va concentra pe cele existente, care vor fi mărite.

„Tesla încă plănuiește să crească rețeaua Supercharger, dar la un ritm la lent pentru noi locații și cu focus pe 100% timp de funcționare și expansiunea celor existente”.

Mesajul lui Elon Musk a fost transmis la câteva ore după apariția informației privind demiterea Rebeccăi Tinucci, cea care conducea Supercharger, și a altor 500 de angajați, fapt care se concretizează printr-un blocaj al acestei divizii, pentru moment. Șeful Tesla nu a făcut comentarii despre concedieri, dar a postat un mesaj despre un fan Tesla, pe care a decis să nu-l mai urmărească, după ce a publicat informațiile referitoare la concedieri. „Nu posta informații confidențiale și să te aștepți să te mai urmăresc”, a scris Musk.

Elon Musk concediază doi directori Tesla și pregătește alte sute de concedieri CITEȘTE ȘI Elon Musk concediază doi directori Tesla și pregătește alte sute de concedieri

Elon Musk anunțase deja, anterior, că intenționează să concedieze peste 10% din forța de muncă la nivel global, după ce vânzările au scăzut cu aproape 9 procente, iar profitul raportat a scăzut substanțial.

Supercharger este rețeaua cea mai mare de încărcare din SUA și una dintre cele mai bine distribuite în Europa, fiind gândită ca proprietarii de mașini Tesla să-și poată încărca bateriile de-a lungul principalelor autostrăzi europene. În SUA, sunt peste 2.000 de stații cu peste 25.000 de puncte de încărcare, iar circa 15.000 de puncte urmează să fie deschise începând din acest an pentru alte mărci.

Și în România au fost instalate astfel de stații.

Cea mai mare problemă este, în acest moment, buna funcționare a rețelei, având în vedere concedierile masive pregătite de companie.

viewscnt
Afla mai multe despre
elon musk
supercharger
concedieri tesla