Boeing întrerupe testele aeronavei 777X după ce a constatat deteriorarea uneia dintre structurile avionului

Boeing întrerupe testele aeronavei 777X după ce a constatat deteriorarea uneia dintre structurile avionului
Profit.ro
Profit.ro
scris 21 aug 2024

Boeing a întrerupt testele de zbor ale aeronavei sale 777X, după ce a găsit daune într-o structură a unuia dintre aeronavele cu fuzelaj larg, transmite CNBC.

Compania a spus că a descoperit deteriorarea piesei personalizate, despre care a spus că se află între motor și structura avionului, în timpul întreținerii programate. De atunci, a pus la sol celelalte trei avioane 777-9 din flota sa de testare, scrie News.ro.

Urmărește-ne și pe Google News
BMW, plină de probleme - trebuie să recheme urgent alte peste 720.000 mașini CITEȘTE ȘI BMW, plină de probleme - trebuie să recheme urgent alte peste 720.000 mașini
Evenimente

24 septembrie - Eveniment News.ro – ROINVEST - Ediția a V-a. Parteneri: ACUE, ARB, CEC Bank, ROCA, TeraPlast
30 septembrie - Eveniment Profit.ro e-commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a. Parteneri: ARB, CEC Bank, ContentSpeed, eMag
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-al Parteneri: ACUE, Electrica Furnizare, Raiffeisen Bank
5 noiembrie - Gala Profit – Povești cu Profit... Made in Romania. Parteneri: ARB, CEC Bank, Garanti BBVA, Raiffeisen Bank, Philip Morris Romania

Nu au fost programate alte teste de zbor pentru celelalte aeronave, a spus Boeing.

”Echipa noastră înlocuiește piesa și captează orice informație din componentă și va relua testarea de zbor când este gata”, a spus Boeing într-un comunicat.

Grupul a spus că a informat Administrația Federală a Aviației și pe clienții săi, care au comandat 481 de avioane 777X, potrivit site-ului web al companiei.

FOTO Cum explică TAROM vânzarea sloturilor de la aeroportul Heathrow către cea mai bună companie aeriană din lume CITEȘTE ȘI FOTO Cum explică TAROM vânzarea sloturilor de la aeroportul Heathrow către cea mai bună companie aeriană din lume

Nu a fost imediat clar dacă reținerea la sol a avioanelor și problema ar avea un impact asupra certificării și livrării noilor avioane cu fuzelaj larg, care sunt programate pentru 2025, cu o întîrziere de aproximativ cinci ani.

Boeing a început testele de zbor ale aeronavei cu FAA în iulie, o piatră de hotar majoră. Știrea, raportată pentru prima oară de de The Air Current, vine în timp ce liderii Boeing, inclusiv noul CEO Kelly Ortberg, încearcă să treacă compania peste o criză de siguranță care a început cu desprinderea unui panou fix de ușă în timpul zborului unui avion nou, la începutul anului.

viewscnt
Afla mai multe despre
boeing
777x