BMW România are un nou director, care vine din Germania, via Slovacia

BMW România are un nou director, care vine din Germania, via Slovacia
Gabriel Dogaru
Gabriel Dogaru
scris 30 aug 2024

Directorul Josef Reiter al BMW România și-a încheiat mandatul și pleacă în Austria. În locul lui a fost numit Oliver Redemacher, care are o experiență bogată în diverse țări ale lumii.

Operațiunile din România ale BMW vor fi conduse de la 1 septembrie de Oliver Rademacher, care în ultimii patru ani a ocupat funcția similară la BMW Slovacia. Anterior a lucrat în Frankfurt, în Tokyo, în America de Nord și de Sud, dar și în Rusia, având o experiență care îi oferă „o înțelegere profundă a dinamicii pieței și a comportamentului clienților, ceea ce îl face un atu valoros pentru BMW Group România”.

Urmărește-ne și pe Google News
ANUNȚ Taxă \ CITEȘTE ȘI ANUNȚ Taxă "de dezinfectare" pentru toate mașinile care intră în Bulgaria
Evenimente

24 septembrie - Eveniment News.ro – ROINVEST - Ediția a V-a. Parteneri: ACUE, ARB, CEC Bank, ROCA, TeraPlast
30 septembrie - Eveniment Profit.ro e-commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a. Parteneri: ARB, CEC Bank, ContentSpeed, eMag
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-al Parteneri: ACUE, Electrica Furnizare, Raiffeisen Bank
5 noiembrie - Gala Profit – Povești cu Profit... Made in Romania. Parteneri: ARB, CEC Bank, Garanti BBVA, Raiffeisen Bank, Philip Morris Romania

Dr. Josef Reiter, care a deținut în ultimii ani aproape cinci ani poziția de director BMW în România, se întoarce în Austria, la dealerul local, BMW Vienna Niederlassungen, de care aparține reprezentanța din România.

În Slovacia, Redemacher a implementat măsurile de Granular Performance Management (GPM), preluate de pe piața nord-americană, unde le-a derulat din poziția de Head of Network Performance Management, asigurând creșterea profitabilă și poziția de lider pe piață a mărcii.

Companie aeriană rămâne fără licența de operare pe 3 ani CITEȘTE ȘI Companie aeriană rămâne fără licența de operare pe 3 ani

Printre altele, Rademacher a ocupat funcția de șef al Centrului pentru vizitatori și livrare de automobile BMW Welt din München. Este vorba despre centrul din cadrul muzeului BMW Welt, de unde clienții care doresc își pot ridica mașina la momentul livrării. Anual, circa 23.000 de clienți BMW aleg livrarea în acest centru, într-o manieră festivă.

"Sunt onorat să asum acest rol la BMW Group România și aștept cu nerăbdare să lucrez cu echipa talentată de aici pentru a continua să ofer experiențe excepționale clienților noștri și să conducă succesul mărcii în regiune", a transmis Oliver Rademacher, la momentul anunțului numirii sale.

FOTO Tesla începe în China producția Model Y cu șapte locuri. Urmează lansarea în Europa CITEȘTE ȘI FOTO Tesla începe în China producția Model Y cu șapte locuri. Urmează lansarea în Europa

Conform BMW România, Rademacher va consolida poziția pe piață a companiei și va dezvolta proiectele strategice.

Josef Reiter, directorul BMW România din ultimii cinci ani, s-a remarcat printre altele pentru poziția dură împotriva impunerii unei limite de preț la Rabla Plus. De asemenea, este cel care a decis ieșirea BMW din APIA, unde dintre cele două asociații a industriei auto din România.

La momentul predării funcției din România, BMW este lider de piață pe segmentul premium, conducând detașat cu 517 autoturisme livrate clienților români, în primele șapte luni ale anului, cu aproximativ 150 mai multe decât Mercedes-Benz și cu peste 200 mai multe decât Audi. BMW este în același timp în Top 10 al vânzărilor în clasamentul general, ocupând locul 7, respectiv locul 6 în rândul mărcilor de import, peste branduri populare precum Ford sau Kia.

viewscnt
Afla mai multe despre
bmw romania
josef reiter
oliver redemacher