Aviz final al CNAIR pentru opt pasaje rutiere și pietonale în Oradea

Aviz final al CNAIR pentru opt pasaje rutiere și pietonale în Oradea
Profit.ro
Profit.ro
scris 19 iul 2024

Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) a emis avizul final pentru opt pasaje rutiere și pietonale din Oradea, a informat președintele Consiliului Județean (CJ) Bihor, Ilie Bolojan.

Proiectele sunt rezultatul unui parteneriat între Consiliul Județean Bihor, Primăria Oradea și CNAIR. Vor fi construite patru noi pasaje rutiere care vor fluidiza traficul pe cele mai aglomerate artere din Oradea, la ieșirile spre Arad, Cluj și Satu Mare, scrie Agerpres.

Urmărește-ne și pe Google News
FOTO Țiriac Collection s-a îmbogățit cu un exemplar Ferrari CITEȘTE ȘI FOTO Țiriac Collection s-a îmbogățit cu un exemplar Ferrari
Evenimente

11 septembrie - Maratonul Impactul fiscalitații în economie. Parteneri: ARB, CEC Bank, CITR
24 septembrie - Eveniment News.ro – ROINVEST - Ediția a V-a. Parteneri: ARB, CEC Bank, ROCA, TeraPlast
30 septembrie - Eveniment Profit.ro e-commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a. Parteneri: CEC Bank, ContentSpeed
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-al Parteneri: Raiffeisen Bank
5 noiembrie - Gala Profit – Povești cu Profit... Made in Romania. Parteneri: ARB, Garanti BBVA, Raiffeisen Bank, Philip Morris Romania

"Săptămâna viitoare vom demara procedurile de licitație pentru cele patru pasaje rutiere, iar în două săptămâni pentru pasajele pietonale. Estimez că în toamna acestui an sau cel mai târziu în primăvara anului viitor vor începe lucrările la toate cele patru pasaje rutiere și la cele patru pasaje pietonale subterane", a precizat Ilie Bolojan.

Cele patru pasaje vor avea lungimi cuprinse între 400 și 570 de metri, cu valori estimate între 7,6 și 9,4 milioane de euro.

Un alt proiect prevede construirea a patru pasaje pietonale care vor subtraversa Centura Oradea, la intersecția cu patru străzi, cu lungimi cuprinse între 40 și 90 de metri. Fiecare pasaj va avea o lățime de patru metri, cu scări, lifturi și rampe de acces.

Valoarea totală estimată a celor patru pasaje pietonale este de 55 milioane lei, cu TVA, echivalentul a peste 11 milioane de euro.

Finanțarea ar urma să fie asigurată din fonduri europene. 

viewscnt
Afla mai multe despre
cnair
oradea
pasaje