Angajații Dacia au primit cadou acțiuni Renault

Angajații Dacia au primit cadou acțiuni Renault
Profit.ro
Profit.ro
scris astăzi, 19:41

Renault a finalizat a treia ediție a Renaulution Shareplan, prin care angajații săi pot prelua acțiuni ale companiei. Peste 93.000 de angajați au primit 7 acțiuni gratuite, 11.300 dintre aceștia fiind români.

Conform oficialilor grupului Renault, rata de participare în cadrul celei de-a treia ediții a operațiunii a înregistrat o creștere semnificativă față de anul precedent, ajungând la 43%, față de 36% în 2023. Peste 93.000 de angajați a grupului vor beneficia de șapte acțiuni gratuite. Dintre aceștia, aproape 46.000 au subscris și pentru achiziționarea de acțiuni la un preț preferențial de 29,26 euro, cu un discount de 30%.

Urmărește-ne și pe Google News
FOTO Metrorex a primit simulatorul de ultimă generație pentru M5, destinat instruirii mecanicilor ce vor conduce noile trenuri CITEȘTE ȘI FOTO Metrorex a primit simulatorul de ultimă generație pentru M5, destinat instruirii mecanicilor ce vor conduce noile trenuri
Evenimente
>31 octombrie - Maratonul de Educație Financiară
5 noiembrie - Gala Profit – Povești cu Profit... Made in Romania
14 noiembrie - Maratonul Agriculturii

În România, peste 11.300 de angajați vor beneficia de cele șapte acțiuni gratuite și, dintre aceștia, peste 2.000 de angajați au subscris pentru achiziționarea de acțiuni în condiții preferențiale, arată Life News.

Cei 11.300 de angajați români se adaugă celor peste 15% din salariații eligibili ai Renault Group din România care au cumpărat acțiuni în 2023 și altor câteva mii în 2022.

VIDEO&FOTO Contractul pentru drumul de mare viteză București- Giurgiu, scos la licitație. Statul apelează la un concept vechi din 1970 CITEȘTE ȘI VIDEO&FOTO Contractul pentru drumul de mare viteză București- Giurgiu, scos la licitație. Statul apelează la un concept vechi din 1970

Acțiunile oferite gratuit ca parte a Renaulution Shareplan (maximum 14 acțiuni gratuite) reprezintă în total aproximativ 817.600 de acțiuni, sau 0,28% din capitalul Renault SA.

În plus, aproape 46.000 de angajați, reprezentând 43% din salariații eligibili, au participat la oferta de subscriere propusă ca parte a planului de acționariat. Investiția totală realizată de către angajați se ridică la peste 31.100.000 de euro, iar valoarea medie subscrisă per salariat se cifrează la 679 de euro. Aceasta reprezintă peste 1.063.000 de acțiuni subscrise, sau 0,36% din capitalul Renault SA.

Acțiunile Tesla urcă puternic, după un profit trimestrial peste așteptări CITEȘTE ȘI Acțiunile Tesla urcă puternic, după un profit trimestrial peste așteptări

În total, operațiunea Renaulution Shareplan 2024 va permite transferul către angajații companiei a aproximativ 1.881.000 de acțiuni, sau 0,64% din capitalul Renault SA, deținute prin intermediul unui fond comun de plasament al companiei (FCPE) sau, în unele țări, direct într-un cont nominal.

Luna trecută, Renault Group a lansat o nouă etapă de vânzare de acțiuni către angajați, la prețuri preferențiale, dar oferă și cadou câteva acțiuni de persoană. Compania franceză țintește un pachet de 10% alocat salariaților, inclusiv celor de la uzinele Dacia.

Angajații Renault au ajuns, la finalul lui 2023, să dețină 5,07% din capitalul companiei, dar planurile managementul nu se opresc aici, pentru că ținta finală, conform strategiei Renaulution, este de 10%.

O nouă etapă de vânzare de acțiuni către angajați a început în 18 septembrie pentru acordarea a șapte acțiuni gratuite către angajații eligibili din nu mai puțin de 30 de țări. Mai mult, în 24 dintre țările în care Renault are activități, salariații vor putea să cumpere acțiuni cu un preț mai mic cu 30%, la care se adaugă o alocare suplimentară, ca bonus.

Prețul de referință al acțiunii Renault în cadrul operațiunii a fost stabilit la 41,80 Euro, ceea ce echivalează cu un preț de achiziție pentru angajați de 29,26 Euro după aplicarea reducerii. Perioada de subscriere se va derula între 18 septembrie și 2 octombrie 2024.

Planul Renaulution Shareplan a fost lansat în 2022 și s-a bucurat de succes în rândul personalului din unitățile companiei franceze. În 2024, nu mai puțin de 98.000 de persoane sunt eligibile, conform vechimii și tipului de contract.

EXCLUSIV Fără prea multe oferte rămase pe piața de mașini noi, românii au dat năvală să importe mașini diesel second-hand, în special din Germania. Mașinile electrice au rămas doar excepții CITEȘTE ȘI EXCLUSIV Fără prea multe oferte rămase pe piața de mașini noi, românii au dat năvală să importe mașini diesel second-hand, în special din Germania. Mașinile electrice au rămas doar excepții

„Noul Renaulution Shareplan 2024 este o inițiativă la care țin foarte mult. Faptul că de 2 ani suntem angajați în acest plan de acționariat destinat salariaților, unul din cele mai avansate din toate domeniile industriale, demonstrează că Renault Group rămâne fidel tradiției sale de a fi o companie care inovează în toate domeniile și care se afirmă ca un laborator social mereu de actualitate! Avem ambiția ca 10 % din capitalul acestei companii să ajungă în mâinile celor care asigură performanța sa, zi de zi”, a declarat Luca de Meo, CEO Renault Group.

Această a treia operațiune Renaulution Shareplan este deschisă, asemenea celor precedente, salariaților Renault Group și unei mari părți a filialelor acestuia, în 30 de țări, sub rezerva obținerii autorizațiilor locale necesare: Argentina, Austria, Belgia, Brazilia, China, Columbia, Coreea de Sud, Croația, Elveția, Franța, Germania, India, Irlanda, Italia, Malta, Maroc, Marea Britanie, Mexic, Olanda, Polonia, Portugalia, Republica Cehă, România, Slovacia, Slovenia, Spania, Suedia, Turcia, Ucraina și Ungaria,

Toți angajații eligibili din aceste țări vor primi câte 7 acțiuni Renault SA, fără nicio obligație de a face o investiție proprie.

După publicarea anunțului, acțiunile Renault au înregistrat o scădere de peste 1,6%, față de prețul de închidere din ziua precedentă.

viewscnt
Afla mai multe despre
actiuni renault
pret oferta actiuni dacia
angajati renault romania