Alpine deschide comenzile pentru versiunea premium sport a lui Renault 5. Cât costă cel mai ieftin A290

Alpine deschide comenzile pentru versiunea premium sport a lui Renault 5. Cât costă cel mai ieftin A290
Gabriel Dogaru
Gabriel Dogaru
scris 31 iul 2024

Marca premium a Renault, Alpine, a anunțat deschiderea comenzilor pentru modelul A290, o versiune premium a lui Renault 5, echipată cu motorizări de performanță și un interior premium.

Alpine A290 poate fi comandat începând din 30 iulie la dealerii din rețeaua europeană. Marca franceză a anunțat prețurile, care încep de la 38.700 de euro, cu aproximativ 8.000 de euro mai mult decât prețurile actuale ale Renault 5, mașina pe care se bazează modelul Alpine.

Urmărește-ne și pe Google News
FOTO Aviz pentru un nou drum expres în România CITEȘTE ȘI FOTO Aviz pentru un nou drum expres în România
Evenimente

24 septembrie - Eveniment News.ro – ROINVEST - Ediția a V-a. Parteneri: ACUE, ARB, CEC Bank, ROCA, TeraPlast
30 septembrie - Eveniment Profit.ro e-commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a. Parteneri: ARB, CEC Bank, ContentSpeed
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-al Parteneri: ACUE, Raiffeisen Bank
5 noiembrie - Gala Profit – Povești cu Profit... Made in Romania. Parteneri: ARB, CEC Bank, Garanti BBVA, Raiffeisen Bank, Philip Morris Romania

Cea mai ieftină versiune a lui Alpine A290, numită GT, are o baterie de 52 kWh, o capacitate dublă față de cea a lui Dacia Spring, și un motor electric de 180 CP, cu ajutorul căruia reușește să accelereze de la 0 la 100 km/h în 7,4 secunde, o valoare acceptabilă pentru un automobil sportiv.

Versiunea cea mai puternică este disponibilă în două variante de echipare, GT Performance și GTS, beneficiază de un motor mai puternic, care generează 220 CP și are o viteză maximă de 170 km/h. Accelerația este ceva mai bună, cu 6,4 secunde de la 0 la 100 km/h, iar printre echipamentele oferite se regăsesc frânele Brembo. Prețul versiunii GT Performance este de 41.700 euro, fără nicio subvenție acordată de stat, iar cel al versiunii GTS este de 44.700 euro.

VIDEO Piața de robotaxi se încinge: Unul dintre cele mai avansați tehnologic producători din China anunță propriile taxi-uri fără șofer CITEȘTE ȘI VIDEO Piața de robotaxi se încinge: Unul dintre cele mai avansați tehnologic producători din China anunță propriile taxi-uri fără șofer

Alpine A290 este un automobil de clasă B, la limita cu segmentul inferior, având o lungime de 3,99 metri, cu 1,82 metri lățime și 1,52 metri înălțime. Greutatea sa ajunge la 1.479 kg, având o putere specifică de 122 CP/tonă, aceasta fiind și explicația accelerației mai reduse pe versiunea de 180 CP.

Nu în ultimul rând, portbagajul său oferă o capacitate de 326 litri pentru bagaje, una rezonabilă pentru două persoane, dar destul de limitată pentru trei sau mai multe.

FOTO Aeroitalia, care tocmai a cumpărat o companie aeriană românească, deschide în România prima bază operativă din afara Italiei CITEȘTE ȘI FOTO Aeroitalia, care tocmai a cumpărat o companie aeriană românească, deschide în România prima bază operativă din afara Italiei

Față de modelul Renault 5, de la care preia platforma și principalele componente, inclusiv caroseria, există o serie de diferențe care evidențiază acest model, precum semnătura luminoasă în X, care amintește de benzile adezive de pe farurile mașinilor de raliu, ecartamentul mărit, spoilerul față și difuzorul de aer din spate. De asemenea, jantele de 19 inci și frânele Brembo atrag atenția imediat.

Modelul electric Alpine poate fi comandat în numai patru culori ale caroseriei, Deep Black (culoare standard), Alpine Vision Blue, Matte Tornado Grey și Nival White.

Anvergura vânzărilor europene de mașini din China depășește așteptările: împreună, mărcile chinezești sunt peste vânzările Dacia, Ford, BMW CITEȘTE ȘI Anvergura vânzărilor europene de mașini din China depășește așteptările: împreună, mărcile chinezești sunt peste vânzările Dacia, Ford, BMW

Alpine a lansat și o ediție specială, Premiere Edition, ce va fi produsă în 1955 exemplare, bazată pe versiunea GTS, având trei variante de culoare, alb, albastru și gri, cu un design exclusiv. Prețul acestei ediții este de 46.200 euro.

Principalul concurent pentru Alpine A290 este Mini Cooper E, cu baterie de 36,6 kWh și 180 CP, care începe de la 31.700 de euro și ajunge la 39.000 de euro. De asemenea, Mini Cooper SE, cu baterie de 49,2 kWh și 218 CP, începe de la 35.600 euro. O alternativă la cele două modele poate fi Cupra Born, un automobil electric la fel de sportiv, derivat din cunoscutul VW ID.3, dar cu motorizări mai puternice, începând de la 204 CP, și o baterie de 58 KWh.

VIDEO Circulație reluată pe o secțiune de drum care face legătura între Lugoj și Deva. Zona preia întreaga circulație de pe A1 CITEȘTE ȘI VIDEO Circulație reluată pe o secțiune de drum care face legătura între Lugoj și Deva. Zona preia întreaga circulație de pe A1

De asemenea, dimensiunea este net superioară, fiind specifică clasei compacte, 4,32 metri. Prețul lui Born începe de la 43.300 euro.

Marca Alpine nu are showroom în România, nici site de prezentare în limba română.

viewscnt
Afla mai multe despre
alpine
a290
renault 5