Aeroportul din Catania limitează zborurile de sosire din cauza scurgerilor de lavă ale vulcanului Etna

Aeroportul din Catania limitează zborurile de sosire din cauza scurgerilor de lavă ale vulcanului Etna
Profit.ro
Profit.ro
scris 4 aug 2024

Aeroportul din Catania a anunțat că a redus numărul de zboruri de sosire, duminică, din cauza unui flux de lavă vulcanică și a fumului emis de Muntele Etna, cel mai mare vulcan activ din Europa.

"Din cauza activității vulcanice din această dimineață, zborurile de sosire au fost reduse la șase pe oră", a precizat aeroportul pe site-ul său, potrivit News.ro.

Urmărește-ne și pe Google News

"Pasagerii sunt sfătuiți să verifice starea zborului lor cu compania aeriană, dacă este necesar", a adăugat cel mai aglomerat aeroport din Sicilia, care se află sub vulcan.

Evenimente

24 septembrie - Eveniment News.ro – ROINVEST - Ediția a V-a. Parteneri: ACUE, ARB, CEC Bank, ROCA, TeraPlast
30 septembrie - Eveniment Profit.ro e-commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a. Parteneri: ARB, CEC Bank, ContentSpeed, eMag
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-al Parteneri: ACUE, Electrica Furnizare, Raiffeisen Bank
5 noiembrie - Gala Profit – Povești cu Profit... Made in Romania. Parteneri: ARB, CEC Bank, Garanti BBVA, Raiffeisen Bank, Philip Morris Romania

Aeroportul a suspendat toate zborurile, de două ori în iulie, după erupții care au aruncat cenușă vulcanică pe piste.

Institutul Național de Geofizică și Vulcanologie din Italia a raportat duminică dimineața o "fântână de lavă" ieșită din vulcan, însoțită de un "nor vulcanic" care se răspândește spre est și sud-est.

Etna, care se înalță la 3.324 de metri, este cel mai înalt vulcan activ din Europa. Acesta a erupt în mod regulat în ultimii 500.000 de ani.

viewscnt
Afla mai multe despre
aeroport
catania
etna
eruptie