STUDIU Cei mai doriți angajatori de către studenții facultăților de management, IT și inginerie

STUDIU Cei mai doriți angajatori de către studenții facultăților de management, IT și inginerie
Florentina Dragu
Florentina Dragu
scris 29 iun 2017

Google continuă să domine clasamentul angajatorilor preferați de studenții din întreaga lume, arată un sondaj anual realizat de compania de cercetare Universum. Gigantul american se situează pe primul loc pentru al șaselea an consecutiv în topul global, fiind prima alegere atât pentru studenții din domeniile IT și inginerie, cât și pentru cursanții facultăților de managementul afacerilor.

Goldman Sachs se situează în acest an pe locul al doilea în topul preferințelor studenților de la management, în timp ce Apple, ocupanta poziției secunde în clasamentul din 2016, a coborât pe locul al treilea.

Urmărește-ne și pe Google News

În ceea ce privește topul primilor trei cei mai căutați angajatori de studenții de la IT și inginerie, ierarhia din acest an a rămas neschimbată comparativ cu anul trecut, podiumul fiind completat de Microsoft și Apple.

STUDIU Cei mai doriți angajatori de către studenții facultăților de management, IT și inginerie

Sondajul "World's Most Attractive Employers 2017" a fost întocmit pe baza răspunsurilor a peste 294.000 de studenți la IT și management din cadrul universităților de renume din cele mai mari 12 economii ale lumii, și anume Brazilia, Canada, China, Franța, Germania, India, Italia, Japonia, Rusia, Coreea de Sud, Marea Britanie și SUA.

Top cei mai căutați angajatori din lume în 2017. Uber, înaintea Apple în preferințele utilizatorilor LinkedIn CITEȘTE ȘI Top cei mai căutați angajatori din lume în 2017. Uber, înaintea Apple în preferințele utilizatorilor LinkedIn

Potrivit Universum, studenții la management se orientează în special către companiile din management și consultanță strategică (28%), bănci (25%), servicii financiare (23%), audit și consultanță (19%) și media & advertising (17%), în timp ce studenții din IT și inginerie preferă să lucreze pentru companiile active în domeniile software, servicii IT, multimedia și digital entertainment (23%), inginerie industrială și producție (21%), industriile aerospațială și apărare (20%), auto (17%) și energie (16%).

O tendință interesantă observată în acest an este că cei mai mulți studenți ar alege o companie de talie medie, cu 100 până la 500 de angajați, în detrimentul așa-numiților macroangajatori, care au peste 1.000 de angajați.

STUDIU Cei mai doriți angajatori de către studenții facultăților de management, IT și inginerie

Aproape 40% dintre studenții de la management și 29% dintre studenții din IT și inginerie vor să se angajeze la o companie sau organizație internațională după absolvire, circa 10% dintre studenții din ambele categorii vor să lucreze la o companie de stat, 4-5% ar alege o instituție guvernamentală, iar 16-18% vor să își continue studiile.

Sub 10% au declarat că intenționează să își construiască o afacere proprie, în timp ce procentajul celor care vor să lucreze pentru un start-up variază de la 5% în cazul studenților la management până la 7% în cazul studenților la facultăți de IT și inginerie.

Atingerea unui echilibru între carieră și viața personală este principalul obiectiv urmărit de studenți, urmat de siguranța locului de muncă, țintirea unei poziții de management și construirea unei cariere internaționale.

viewscnt
Afla mai multe despre
google
angajatori
top
clasament
universum
studenti
management