Unele sancțiuni la e-Transport rămân suspendate până la 31 decembrie - surse

Unele sancțiuni la e-Transport rămân suspendate până la 31 decembrie - surse
Marius Oncu
Marius Oncu
scris 31 aug 2024

Perioada în care nu sunt aplicate sancțiuni pentru netransmiterea coordonatelor GPS în sistemul e-Transport va fi prelungită până la 31 decembrie, au declarat surse pentru Profit.ro. Sancțiunile pentru nerespectarea acestei obligații sunt acum suspendate până la 1 septembrie, dar la nivelul Ministerului Finanțelor s-a luat decizia ca această perioadă să fie extinsă până la finalul anului.

Suspendarea de sancțiuni până la 1 septembrie a fost anunțată la început de iulie de către Ministerul Finanțelor printr-un comunicat de presă.

Urmărește-ne și pe Google News

Potrivit anunțului de la momentul respectiv, ANAF urma să nu aplice sancțiuni până la 1 septembrie pentru unele abateri de la obligațiile privind raportarea în sistemul e-Transport, urmând ca în acest interval utilizatorii e-Transport să aibă timp să se familiarizeze cu aplicația e-Transport.

Evenimente

24 septembrie - Eveniment News.ro – ROINVEST - Ediția a V-a. Parteneri: ACUE, ARB, CEC Bank, ROCA, TeraPlast
30 septembrie - Eveniment Profit.ro e-commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a. Parteneri: ARB, CEC Bank, ContentSpeed
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-al Parteneri: ACUE, Raiffeisen Bank
5 noiembrie - Gala Profit – Povești cu Profit... Made in Romania. Parteneri: ARB, CEC Bank, Garanti BBVA, Raiffeisen Bank, Philip Morris Romania
Amnistie fiscală: Ștergere de datorii și dobânzi pentru persoanele fizice. Firmele bun-platnice primesc bonus de 3% din impozit CITEȘTE ȘI Amnistie fiscală: Ștergere de datorii și dobânzi pentru persoanele fizice. Firmele bun-platnice primesc bonus de 3% din impozit

Astfel, nu erau sancționate neintroducerea codurilor în aplicație și netransmiterea coordonatelor GPS, urmând să se aplice, însă, sancțiuni în cazurile în care nu s-au emis coduri UIT din SPV. De asemenea, ministerul atrăgea atenția că amânarea aplicării sancțiunilor la e-Transport până la 1 ianuarie 2025, decisă la final de iunie, vizează doar operatorii economici autorizați, deci nu toate firmele.

MF și ANAF au finalizat în iulie aplicația e-Transport, prin intermediul căreia sunt monitorizate transporturile rutiere pe teritoriul național ale bunurilor cu risc fiscal ridicat și transporturile rutiere internaționale de bunuri.

Pentru monitorizarea transporturilor de bunuri, sistemul e-Transport preia date din sistemele de poziționare GPS, în situația în care autovehiculele de transport marfă sunt dotate cu astfel de sisteme. Pentru aceste situații, pe site-ul MF, pe pagina e-Transport au fost încărcate specificațiile tehnice necesare.

Banii pentru plata pensiilor majorate au fost virați din Trezorerie în conturile Casei Naționale de Pensii Publice, anunță ministrul Finanțelor CITEȘTE ȘI Banii pentru plata pensiilor majorate au fost virați din Trezorerie în conturile Casei Naționale de Pensii Publice, anunță ministrul Finanțelor

În caz contrar, autovehiculele trebuie să fie dotate cu un dispozitiv de tip telefon mobil care utilizează tehnologii de poziționare și transmisie de date prin satelit, pe care este instalată aplicația, dezvoltată de CNIF.

Operatorul de transport rutier are obligația să asigure transferul datelor de poziționare a vehiculului de transport care fac obiectul declarației din sistem, pe toată durata traseului de transport al bunurilor care fac obiectul monitorizării prin e-Transport.

viewscnt
Afla mai multe despre
e-transport
ministerul finantelor
anaf
avr
transport marfa
transport bunuri