Procesul aderării Georgiei la UE, oprit ”de facto”

Procesul aderării Georgiei la UE, oprit ”de facto”
Profit.ro
Profit.ro
scris vineri, 18:29

Procesul aderării Georgiei la Uniunea Europeană (UE) a fost oprit ”de facto” prin adoptarea de către Tbilisi a unei legi controversate de inspirație rusă cu privire la ”influența străină”, considerată contrară valorilor europene, au anunțat liderii Celor 27 reuniți într-un summit la Bruxelles, relatează AFP.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 iulie - Maraton Medika TV - Sanatatea Aparatului Urinar
30 iulie - Maraton Profit News TV: Inteligența Artificială în Economie

Șefii de stat și de guverne ai UE ”le cer autorităților georgiene să-și clarifice intențiile prin inversarea cursului actual al acțiunilor lor, care pune în pericol drumul (Georgiei) către UE, conducând de facto la oprirea procesului de aderare” la Uniune, se arată în concluziile summitului, scrie News.ro.

Rata șomajului în România a scăzut ușor CITEȘTE ȘI Rata șomajului în România a scăzut ușor

Autoritățile georgiene au promulgat, la începutul lui iunie, un text privind ”influența străină” - inspirat dintr-o lege represivă rusească - care a provocat manifestații uriașe la Tbilisi timp de săptămâni de zile și critici dure ale unor țări din Occident.

Joi, Parlamentul georgian a adoptat în prima lectură un proiect de lege care intrzice ”propaganda LGBT” - foarte asemănător unei legislații folosite în Rusia în reprimarea minorităților sexuale.

Șeful diplomației europene Josep Borrell avertiza, la începutul acesteo săptămâni, că ușa UE ar putea fi închisă Georgiei în cazul în care nu-și schimbă politica.

viewscnt
Afla mai multe despre
georgia
uniunea europeana