AFP: Dezbatere tensionată între un Trump încrezător și un Biden confuz

AFP: Dezbatere tensionată între un Trump încrezător și un Biden confuz
Profit.ro
Profit.ro
scris vineri, 08:51

Una după alta, Donald Trump a făcut cu aplomb afirmații false, în timp ce Joe Biden a fost ofensiv pe fond, dar foarte confuz pe formă: cei doi candidați la președinția SUA s-au contrazis cu privire la inflație, imigrație și Ucraina în timpul primei lor dezbateri în vederea alegerilor prezidențiale din noiembrie, la CNN, comentează AFP.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 iulie - Maraton Medika TV - Sanatatea Aparatului Urinar
30 iulie - Maraton Profit News TV: Inteligența Artificială în Economie

"Inflația ne ucide țara", a declarat de la bun început fostul președinte republican, în vârstă de 78 de ani, care a părut extrem de relaxat în timp ce aborda un argument despre care știa că va rezona cu americanii afirmând că rivalul său face o "treabă proastă", în ciuda creșterii robuste și a gradului ridicat de ocupare a forței de muncă, scrie News.ro.

Oficial: Azomureș, cel mai mare consumator de gaze din România, va fi redeschis. Capacitate de 50% CITEȘTE ȘI Oficial: Azomureș, cel mai mare consumator de gaze din România, va fi redeschis. Capacitate de 50%

Democratul în vârstă de 81 de ani, a cărui voce a fost adesea răgușită în fața camerelor CNN, canalul care a organizat dezbaterea, l-a atacat pe miliardar pe un subiect pe care îl știa delicat, criticându-l pentru acțiunea sa "teribilă" împotriva dreptului la avort.

El l-a acuzat, de asemenea, pe Donald Trump că "minte" atunci când afirmă că imigrația ilegală provoacă o creștere a criminalității, înainte de a intra pe un teren mai personal.

Democratul s-a referit la adversarul său ca la un "infractor condamnat", după ce Trump a fost găsit vinovat într-un caz de plăți ascunse către o fostă actriță de filme porno. Biden a spus despre Trump că are "simțul moral al unei persoane depravate", numindu-l în repetate rânduri "plângăcios".

"Nu am făcut nimic rău", a replicat fostul președinte, inculpat în mai multe dosare, susținând că sistemul judiciar este "corupt". Republicanul, care nu și-a recunoscut niciodată înfrângerea din 2020, a evitat să promită că va recunoaște necondiționat verdictul urnelor din noiembrie, asigurând că îl va accepta dacă alegerile au fost "corecte și echitabile".

La rândul său, Donald Trump, fără a merge până la insultele cu care își condimentează discursurile de campanie, a afirmat că rivalul său "nu este făcut" pentru a fi președinte și l-a prezentat drept un lider slab. "El a devenit ca un palestinian, dar ei nu-l plac pentru că este un palestinian foarte rău. Un (palestinian) slab", a spus republicanul, referindu-se la politica lui Joe Biden față de conflictul dintre Israel și Hamas.

Războiul din Ucraina nu ar fi avut loc niciodată dacă Statele Unite ar fi avut un "lider", a mai spus el.

Donald Trump l-a provocat pe Joe Biden să susțină un "test cognitiv", lăudându-se că el însuși a susținut două și că a "strălucit", înainte de a se lăuda cu talentul său la golf, în timp ce rivalul său afișa un zâmbet ironic.

Lumea se îndreaptă spre “războaie alimentare”, avertizează un important comerciant de produse agricole CITEȘTE ȘI Lumea se îndreaptă spre “războaie alimentare”, avertizează un important comerciant de produse agricole

Pe de altă parte, fostul dezvoltator imobiliar a făcut o serie de afirmații false și exagerări, fără nicio intervenție din partea celor doi jurnaliști de la CNN care găzduiau dezbaterea. Pe lângă faptul că au pus întrebări, aceștia din urmă s-au asigurat doar că timpul de vorbire al fiecăruia este respectat, întrerupând microfonul de îndată ce era ridicat, ceea ce a împiedicat orice întrerupere intempestivă.

Cei doi candidați la Casa Albă, care se antipatizează sincer, nu și-au dat mâna când au ajuns pe platoul CNN din Atlanta (Georgia, sud-est). Potrivit unui reporter care a intrat pentru scurt timp pe platou, aceștia nu au schimbat nicio privire în timpul primei pauze publicitare. Apoi, nu și-au dat mâna nici la plecare.

Cu excepția oricăror surprize, dezbaterea este puțin probabil să schimbe prea mult liniile într-o țară în care polarizarea politică este extremă. Cu toate acestea, miza este enormă: dacă unul dintre cei doi candidați reușește să cucerească câțiva alegători independenți, acest lucru ar putea fi suficient pentru a-i oferi un avantaj în noiembrie, în condițiile în care alegerile se anunță foarte strânse. Pentru a face acest lucru, Joe Biden trebuie să asigure oamenii de vitalitatea și sănătatea sa, iar în această privință, prestația sa de joi probabil va fi considerată o ocazie ratată, chiar dacă a devenit mai confortabil pe măsură ce dezbaterea a avansat.

"Nu înțeleg un cuvânt din ceea ce spune, nu este trist?", a declarat Hazel Reitz, în vârstă de 55 de ani, care a participat la o proiecție a dezbaterii organizată de Partidul Republican din San Francisco. Cu toate acestea, ea spune că va vota pentru democrat în noiembrie.

viewscnt
Afla mai multe despre
trump
biden
sua