Germania intenționează să comande 105 tancuri Leopard 2 A8 de la producătorul de arme KNDS, pentru 2,93 miliarde de euro

Germania intenționează să comande 105 tancuri Leopard 2 A8 de la producătorul de arme KNDS, pentru 2,93 miliarde de euro
Profit.ro
Profit.ro
scris 21 iun 2024

Germania intenționează să comande 105 tancuri Leopard 2 A8 de la producătorul de arme KNDS, pentru 2,93 miliarde de euro (3,14 miliarde de dolari), potrivit unui proiect de buget confidențial văzut de Reuters.

Proiectul mai are nevoie de aprobarea Parlamentului.

Urmărește-ne și pe Google News
Statele Unite vor bloca vânzarea Kaspersky CITEȘTE ȘI Statele Unite vor bloca vânzarea Kaspersky
Evenimente

24 septembrie - Eveniment News.ro – ROINVEST - Ediția a V-a. Parteneri: ACUE, ARB, CEC Bank, ROCA, TeraPlast
30 septembrie - Eveniment Profit.ro e-commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a. Parteneri: ARB, CEC Bank, ContentSpeed
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-al Parteneri: ACUE, Raiffeisen Bank
5 noiembrie - Gala Profit – Povești cu Profit... Made in Romania. Parteneri: ARB, CEC Bank, Garanti BBVA, Raiffeisen Bank, Philip Morris Romania

Unele vehicule vor echipa o brigadă de luptă germană în Lituania, înființată ca parte a descurajării NATO împotriva Rusiei, se arată în proiectul de buget, despre care Spiegel a raportat pentru prima dată, scrie News.ro.

Altele vor întări forța de 300 de tancuri din interiorul Germaniei. Bundeswehr se așteaptă să primească cea mai avansată versiune a tancurilor între 2027 și 2030.

Documentul menționează că cea mai mare parte a achiziției este nefinanțată, deoarece nu există suficienți bani în bugetul obișnuit și în fondurile speciale de 100 de miliarde de euro stabilite după invadareape scară largă a Ucrainei de către Rusia.

Proiectul spune că, prin urmare, Ministerul Apărării a cerut o autorizație financiară extraordinară, ceea ce înseamnă că, deși acordul poate fi aprobat acum, un guvern succesor va trebui să găsească banii.

Ministrul german al Apărării, Boris Pistorius, luptă pentru o creștere a bugetului pentru apărare de luni de zile, dar nu a făcut progrese, pe măsură ce negocierile bugetare în guvernul de coaliție al Germaniei continuă.

Luptele interne asupra bugetului pun în pericol angajamentul Berlinului de o ”Zeitenwende” (schimbare mare) după decenii de neglijare a armatei, chiar dacă tensiunile cu Rusia cresc și Donald Trump, scepticul NATO, candidează pentru un al doilea mandat ca președinte al SUA.

VIDEO Seria de autor Simona Pirtea a propus un nou Lider. Carmen MICU – CEO & Founder ENVISIA, despre Excelența în Educația privată CITEȘTE ȘI VIDEO Seria de autor Simona Pirtea a propus un nou Lider. Carmen MICU – CEO & Founder ENVISIA, despre Excelența în Educația privată

Ingo Gaedechens, membru al partidului conservator de opoziție CDU și al comisiei de buget a parlamentului, a declarat că acordul pentru tancuri este o manevră a lui Pistorius de a ocoli impasul bugetar.

El a declarat pentru Reuters că comanda tancurilor este justificată, dar că acordul a ridicat semne de întrebare cu privire la finanțarea viitoare a forțelor germane, la fel ca ultima achiziție a două fregate pentru peste 3 miliarde de euro și anunțul unei comenzi de avioane Eurofighter pentru aproximativ 3 miliarde de euro.

”Există un lucru pe care toate cele trei proiecte îl au în comun: guvernul refuză să răspundă la întrebarea cum sunt menite să fie finanțate aceste achiziții”, a spus Gaedechens.

”Numărul de cecuri în alb emise de cancelarul Olaf Scholz și de ministrul său al Apărării Boris Pistorius provoacă un val financiar în continuă creștere – și nimeni din coaliția de guvernământ nu are idee cum să facă față acestui haos financiar”, a spus el.

viewscnt
Afla mai multe despre
germania
tancuri leopard