Companiile ar putea debloca oportunități de afaceri de cel puțin 12.000 de miliarde de dolari și să creeze până la 380 de milioane de locuri de muncă până în 2030, prin implementarea câtorva obiective majore de dezvoltare, potrivit unui studiu publicat luni, la Davos, de Comisia pentru Afaceri și Dezvoltare Sustenabilă, transmite Reuters.
Potrivit acestui grup, creat la Davos în 2016, este probabil ca presiunile asupra companiilor de a deveni actori sociali responsabili vor crește, scrie News.ro.
Grupul a fost lansat pentru a încuraja companiile să ia inițiativa în reducerea sărăciei și pentru dezvoltarea durabilă.
Între membrii acestui grup se află directori ai unor companii multinaționale precum Edelman, Pearson, Investec, Merck, Safaricom, Abraaj, Alibaba și Aviva, alături de profesori, ecologiști, lideri sindicali și filantropiști.
Companiile au un rol major în îndeplinirea obiectivelor ONU pentru Dezvoltare Sustenabilă, pentru oprirea sărăciei și protejarea planetei.
”Îndeplinirea obiectivelor globale deschide un câștig economic de cel puțin 12.000 de miliarde de dolari pentru sectorul economic înă în 2030, posibil de 2-3 ori mai mare”, se arată în studiu.
Potrivit analizei, aceste obioective pot fi realizare prin acțiuni în patru domenii, energie, orașe, agricultură și sănătate.
CITEȘTE ȘI Parlamentul European votează luna viitoare dacă roboții vor putea fi considerați persoane electroniceCele 12.000 de miliarde de dolari reprezintă economii și venituri ale companiilor, fiind echivalente cu o zecime din estimările referitoare la profducția economică, în timp ce 90% din noile locuri de muncă vor și în regiunile aflate în dezvoltare.