Cea mai mare provocare pentru o companie în ceea ce privește angajații este să-i facă să înțeleagă care este misiunea și viziunea ei, afirmă, la emisiunea PROFIT LIVE de la PROFIT NEWS TV, Vasile Țiple, co-fondator Good Legal și fost director juridic în cadrul UiPath.
„Acest lucru e important de la cel mai junior angajat până la cel mai senior. Dacă există o discrepanță, omul acela nu o să fie eficient în companie și, mai mult decât atât, o să-ți pună piedici. În același timp, cred că trebuie acordată o încredere absolută în angajat.
Și din experiența mea de la UiPath scopul a fost să lucrez cât mai puțin. Și pentru asta aveam nevoie de oameni foarte buni. M-am focusat tot timpul să angajez cei mai buni oameni din piață și să le acord încredere totală atâta timp cât înțeleg misiunea companiei și că tot ceea ce fac trebuie să facă pentru binele companiei”, mai spune acesta, adăugând că este mândru de echipa juridică actuală de la UiPath, având în vedere că deși este o companie globală, peste 90% din echipa juridică a unicornului este tot în România.
„Avem un talent enorm în România. Trebuie doar să știm cum să-l folosim. Și aici intervine și partea de interacțiune directă cu angajatul, adică să poți să-i dai instrumentele potrivite să-și facă vocea auzită în companie. Trebuie să simtă că are o voce și că vocea lui contează. Și, întotdeauna, absolut orice angajat să aibă linie directă la CEO. Asta mi se pare că este vital”, adaugă el.
28 noiembrie - Profit Financial.forum
În plus, pentru a ține angajații fericiți și a-i motiva, Vasile Țiple consideră că, „pe lângă salariu, este foarte important ca aceștia să simtă că sunt parte din companie”.
„Nu doar la nivel de muncă, salariu și obiective, dar efectiv proprietari. Adică angajații au alocat un anumit număr de acțiuni pe care dacă totul merge bine le pot valorifica. Ăsta reprezintă de fapt adevăratul câștig, nu neapărat salariul”, subliniază antreprenorul.
El recomandă celor care vor să vadă cum se construiește o companie de la zero să se angajeze într-un startup, dar să ia în considerare și riscurile asociate cu munca într-o astfel de organizație.