RAFO, reintrată în insolvență la 5 ani după o altă procedură de reorganizare de nu mai puțin de 7 ani, începe vânzarea de active, sperând să încaseze peste 1,1 milioane euro

RAFO, reintrată în insolvență la 5 ani după o altă procedură de reorganizare de nu mai puțin de 7 ani, începe vânzarea de active, sperând să încaseze peste 1,1 milioane euro
scris 14 apr 2017

Rafinăria RAFO Onești, care a reintrat în insolvență din proprie inițiativă în octombrie 2016, la 5 ani după ce ieșise dintr-o procedură de reorganizare care durase nu mai puțin de 7 ani, începe vânzarea de active, scoțând pe piață trei stații de distribuție carburanți și un teren de peste 10.000 de metri pătrați, pentru care speră să încaseze peste 1,1 milioane de euro.

La momentul intrării în insolvență, într-un document prezentat la acel moment de Profit.ro, compania RAFO Onești arată că printre cauzele principale ale situației financiare dificile în care a ajuns se numără și sechestrul instituit "în mod abuziv" de ANAF anul trecut asupra bunurilor companiei, care a împiedicat-o să-și vândă din active pentru a-și mai plăti din datorii.

Urmărește-ne și pe Google News

Cele trei stații de distribuție sunt în Ilfov, Brașov și Satu Mare, fiind oferite la vânzare cu 500.315 euro, 276.850 euro și, respectiv, 84.265 euro.

EXCLUSIV Radu Enache vrea să ofere management sau să închirieze hoteluri, dar se lovește de pretențiile absurde ale proprietarilor CITEȘTE ȘI EXCLUSIV Radu Enache vrea să ofere management sau să închirieze hoteluri, dar se lovește de pretențiile absurde ale proprietarilor

Pentru terenul în suprafață totală de 10.359 metri pătrați, aflat în Deva, rafinăria speră să primească 312.151 euro.

Sumele nu includ TVA.

Rafinăria RAFO Onești a reintrat în insolvență din proprie inițiativă pe 27 octombrie 2016, la 5 ani după ce, în 2011, ieșise dintr-o procedură de reorganizare care durase nu mai puțin de 7 ani, urmare a precedentei intrări în insolvență, survenită în 2004. La finalul anului trecut, RAFO Onești avea datorii totale de peste 312 milioane lei, acumulând, în ultimii 6 ani, pierderi însumate de peste 287 milioane lei.

RAFO Onești a susținut că printre cauzele principale ale situației financiare dificile în care a ajuns se numără și sechestrul instituit "în mod abuziv" de ANAF anul trecut asupra bunurilor companiei, care a împiedicat-o să-și vândă din active pentru a-și mai plăti din datorii.

Ironia cinică este că sechestrul respectiv vizează de fapt participația minoritară de 2,7% din capitalul RAFO deținută de Prospecțiuni SA a lui Ovidiu Tender și a fost instituit în dosarul în care Tender a fost condamnat la 12 ani și șapte luni de închisoare pentru înșelăciune și spălare de bani chiar în dosarul prejudicierii RAFO, în care, de altfel, rafinăria nu s-a constituit parte civilă.

RAFO mai arată că, la data depunerii cererii de intrare în insolvență, 27 octombrie, mai avea circa 42.000 de lei în bancă și 50 de lei în casierie, plus creanțe neîncasate de peste 2,7 milioane lei. La 31 august 2016, RAFO avea datorii pe termen scurt de peste 315 milioane lei, înregistrând restanțe de 6,6 milioane lei la plata salariilor celor 385 de angajați și de peste 5 milioane lei la bugetul general consolidat al statului.

viewscnt
Afla mai multe despre
rafo
insolventa
active