STUDIU Trei sferturi dintre angajații respondenți sunt nemulțumiți de job, o parte ar vrea reconversie rapidă. Unde vor să lucreze

STUDIU Trei sferturi dintre angajații respondenți sunt nemulțumiți de job, o parte ar vrea reconversie rapidă. Unde vor să lucreze
Profit.ro
Profit.ro
scris 7 mai 2019

Vânzările reprezintă domeniul pe care l-ar alege cei mai mulți dintre românii subiecți ai unui studiu dacă ar fi să înceapă o meserie de la zero și să schimbe cariera, acompaniate de Logistică, Contabilitate, Administrativ/Secretariat, Distribuție și Resurse Umane, într-o ordine care nu ține însă cont de nivelul salariilor.

Rezultatele studiului, realizat de platforma de recrutare eJobs, topul domeniilor preferate de candidați a fost dominat anul trecut de Vânzări, Logistică, Contabilitate, Administrativ/Secretariat, Distribuție și Resurse Umane, în pofida ierarhiei celor mai mari salarii. Din acest punct de vedere, cele mai atrăgătoare domenii sunt IT, cu un salariu mediu net, la nivel național, de 5.731 de lei, Juridic (4.571 de lei), Banking (4.226 lei) și Resurse Umane (4.048 de lei).

Urmărește-ne și pe Google News
TABEL Recorduri pe piața auto. „2019 va fi cel mai bun an pentru autoturisme noi după vârful înregistrat în 2009.\ CITEȘTE ȘI TABEL Recorduri pe piața auto. „2019 va fi cel mai bun an pentru autoturisme noi după vârful înregistrat în 2009."

Principalul motiv care i-ar determina pe angajați să facă o schimbare de domeniu este nemulțumirea față de jobul actual - 76,4% dintre respondenții studiului declară că sunt nemulțumiți de locul lor de muncă. 34,4% dintre respondenți vor să câștige mai mulți bani, 7,5% spun că nu le-a plăcut niciodată domeniul în care au lucrat, iar 6% consideră că domeniul lor nu mai este căutat.

Cei mai mulți (87,6%) ar plăti între 100 și 300 de euro pentru un curs care le poate oferi abilitățile necesare obținerii unui job mai bun. 8,8% ar plăti o sumă cuprinsă între 300 și 500 de euro, în același scop, 2% între 500 și 1.000 de euro, iar 1,5% dintre respondenți ar fi dispuși să investească mai mult de 1.000 de euro pentru cursuri de reconversie profesională.

Cei mai mulți dintre românii respondenți (25%) și-ar dori ca formarea să fie într-un timp scurt, mai exact, într-o lună. Pe locul al doilea (23,2%) sunt cei care mai degrabă ar aloca o perioadă mai lungă reconversiei profesionale, respectiv 6 luni. 15,5% dintre respondenții studiului cred că perioada optimă derulării unui astfel de curs este de trei luni, iar 10,2% - de șase săptămâni. Mai puțin realiști sunt cei 6,6% care ar vrea să-și schimbe traiectoria profesională în două săptămâni, iar 4,5% - chiar într-o săptămână.

viewscnt
Afla mai multe despre
locuri de munca
ejobs
resurse umane