Holde Agri Invest, un holding anunțat în premieră de Profit.ro și lansat cu ținta de a deveni principal jucător în agricultură, pregătește contractarea unor credite și facilități de finanțare în sistem de leasing financiar în sumă totală de peste 38 milioane de euro, fondurile urmând să fie utilizate pentru asigurarea capitalului de lucru, achiziția de echipamente agricole, terenuri, capacități de stocare, modernizări bază, combustibil și altele.
Înainte de a fi prezentată aici, informația a fost anunțată cu mult înainte pe Profit Insider
Banii vor fi atrași de 9 firme de sub umbrela Holde.
Cele nouă firme sunt Holde Agri Operational, Inter Muntenia, Agro Antran, Agro Sargadillo, Ronosca, Benasque, Bigmed, Agromixt Buciumeni și Capriciu de Licuriciu Farm.
Holde Agri Invest pregătește și contractarea unui credit de până la 11 milioane de lei în vederea achiziționării unei noi ferme.
CITEȘTE ȘI Holde Agri Invest își face firmă de software și-l atrage în acționariat pe directorul de marketing al Google și YouTube RomâniaCompania operează în prezent 7.000 de hectare de teren, dar intenționează să ajungă la 10.000 de hectare până la sfârșitul acestui an.
Holde Agri Invest se așteaptă să intre la tranzacționare pe piața AeRO a Bursei de Valori București în septembrie 2020 și se va concentra în perioada următoare pe îndeplinirea ultimelor cerințe oficiale în vederea listării. Holde va fi prima companie ce operează terenuri agricole listată la BVB. Acțiunile companiei vor fi disponibile pentru tranzacționare sub simbolul HAI.
CITEȘTE ȘI VIDEO Filmul ''Matrix 4'' va fi lansat de abia în 2022 din cauza pandemiei de coronavirus În urma listării, Holde va continua să utilizeze în mod activ diferite mecanisme de finanțare oferite de piețele de capital pentru dezvoltarea continuă a afacerii. Una dintre metodele de creștere planificate deja de către management este achiziția de companii și extinderea terenului arabil prin schimb de acțiuni (share swaps) și majorări de capital prin aport in natură.
Obiectivul Holde este de a deveni unul dintre cei mai importanți jucători români de pe piața agricolă locală, ajungând la minim 20.000 de hectare de teren lucrat în următorii șapte ani. Pentru a reuși acest lucru, Holde va investi peste 50 de milioane euro în achiziții de terenuri, precum și utilaje noi, spații de depozitare și sisteme moderne de irigații.
La începutul acestui an, Holde Agri Invest a finalizat cu succes oferta de plasament privat pentru acțiunile sale, atrăgând 10 milioane de lei de la 27 de investitori de pe Bursa de Valori București. Capitalul strâns în timpul plasamentului privat va fi utilizat pentru extinderea suprafeței lucrate prin achiziția de ferme agricole. Odată ce investițiile vor fi finalizate, Holde Agri Invest va avea cel puțin un total de 7.000 de hectare de teren în operare.
CITEȘTE ȘI Luca de Meo, CEO Renault Group, despre Dacia: Un miracol. Nimeni nu poate face atât de mulți bani. Este timpul să înflorească precum o marcă cu drepturi deplineConceptul pentru Holde a fost inventat în 2016 de patru antreprenori români, Liviu Zăgan, Robert Maxim, Matei Georgescu și Alexandru Covrig. În 2017, fondatorii și-au unit forțele cu echipa companiei locale de asset management, Certinvest și împreună, în 2018, au stabilit modelul de afaceri inovator din spatele Holde Agri Invest SA.
La scurt timp, Holde a primit prima investiție externă de la Vertical Seven Group, un fond stabilit de antreprenorii români Iulian Cîrciumaru și Andrei Crețu.
După închiderea plasamentului privat, Holde Agri Invest SA are 52 de acționari. Vertical Seven Group rămâne cel mai mare acționar al Holde, cu 19,6% din companie, în timp ce restul investitorilor dețin între 9% și 0,1% în afacere.
Modelul de business prevede ca niciun acționar să nu dețină o participație majoritară în cadrul companiei.