PROFIT NEWS TV Educație cu Profit – Sorin Anagnoste, ASE FABIZ: Estimarea noastră este că în 5-6 ani ASE - BBS va deveni o școală triple crown / Costin Ciora, BBS Knowledge: Un Executive MBA e o experiență în sine

PROFIT NEWS TV Educație cu Profit – Sorin Anagnoste, ASE FABIZ: Estimarea noastră este că în 5-6 ani ASE - BBS va deveni o școală triple crown / Costin Ciora, BBS Knowledge: Un Executive MBA e o experiență în sine
Profit.ro
Profit.ro
scris 30 iul 2024

Una dintre cele 13 facultăți ale Academiei de Studii Economice București este și Bucharest Business School, care a fost creată cu scopul de a contribui la formarea și pregătirea liderilor, spune, la emisiunea Educație cu Profit de la PROFIT NEWS TV, Sorin Anagnoste, Conferențiar și Prodecan al Facultății Administrarea Afacerilor cu predare în limbi străine (FABIZ), în cadrul ASE.

Bucharest Business School oferă în principal trei programe de MBA, dedicate oricărui specialist, din orice domeniu, precum precum ROCA Executive MBA, Energy MBA și INDE MBA.

Când discutăm despre programele de masterat, MBA sau Executive MBA, este important să facem o diferențiere clară între acestea.

Urmărește-ne și pe Google News

Un program de masterat poate fi accesat imediat după finalizarea studiilor de licență, care, conform sistemului Bologna la ASE, durează trei ani. Pe de altă parte, MBA-ul (Master of Business Administration) are criterii specifice de admitere. Candidații trebuie să aibă cel puțin 26 de ani sau să demonstreze trei ani de experiență profesională. Cei care optează pentru un MBA doresc să avanseze rapid în carieră, să acumuleze cunoștințe din diverse domenii și să beneficieze de oportunități de networking pe care programul le oferă.

Evenimente

24 septembrie - Eveniment News.ro – ROINVEST - Ediția a V-a. Parteneri: ACUE, ARB, CEC Bank, ROCA, TeraPlast
30 septembrie - Eveniment Profit.ro e-commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a. Parteneri: ARB, CEC Bank, ContentSpeed, eMag
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-al Parteneri: ACUE, Electrica Furnizare, Raiffeisen Bank
5 noiembrie - Gala Profit – Povești cu Profit... Made in Romania. Parteneri: ARB, CEC Bank, Garanti BBVA, Raiffeisen Bank, Philip Morris Romania

Programul de Executive MBA se adresează persoanelor aflate în poziții de top management sau celor care urmează să ocupe astfel de poziții. Candidații ideali au minimum 35 de ani și între 10 și 15 ani de experiență practică. Acest program este destinat celor care doresc să-și dezvolte competențele și aptitudinile de leadership și să facă conexiuni interdisciplinare între diverse domenii. De asemenea, acești candidați sunt interesați în mod special de dezvoltarea abilităților soft”, spune Sorin Anagnoste. 

Intrarea pentru prima dată a unei universități din România într-un clasament QS de joint program reprezintă o realizare semnificativă care confirmă calitatea și relevanța educației oferite de BBS-ASE. Astfel, universitatea își consolidează poziția pe piața regională a educației, atrăgând studenți talentați din întreaga lume și stabilind parteneriate strategice valoroase. În plus, această realizare contribuie la dezvoltarea unui ecosistem academic și profesional robust, favorizând calitatea academică și dezvoltarea sustenabilă în contextul unei economii globale dinamice” - Sorin Anagnoste

PROFIT NEWS TV Educație cu Profit - Director Operațiuni Prima Development Group: Prețurile la locuințe vor crește în perioada următoare. Investițiile în imobiliare pot chiar să bată investițiile la bursă CITEȘTE ȘI PROFIT NEWS TV Educație cu Profit - Director Operațiuni Prima Development Group: Prețurile la locuințe vor crește în perioada următoare. Investițiile în imobiliare pot chiar să bată investițiile la bursă

Bucharest Business School (BBS) este prezentă pe piață de un deceniu și este și cea mai importantă școală de afaceri de pe piață locală, având și cele mai vechi programe de MBA existente în România.

Bucharest Business School vine cu un motto foarte important și anume, leadership through value. Pe lângă tradiția aceasta pe care ASE o aduce în învățământul economic și de business, BBS vine să completeze pregătirea aceasta continuă pe care orice specialist o realizează.

Prin intermediul acestor programe de MBA și Executive MBA ne propunem să contribuim la excelența aceasta în inovare pe care orice specialist după o perioadă de formare vrea să o structureze. Experiența mea în cadrul BBS arată că cei care vin la aceste programe de Executive MBA doresc foarte mult să contribuie prin experiența pe care au dobândit-o la dezvoltarea aceasta a companiilor pe care ei le conduc sau a afacerilor pe care ei le-au pornit, dar și să încerce să dezvolte în cadrul programelor o experiență de învățare”, afirmă Costin Ciora, coordonator BBS Knowledge. 

PROFIT NEWS TV Educație cu Profit – Sorin Anagnoste, ASE FABIZ: Estimarea noastră este că în 5-6 ani ASE - BBS va deveni o școală triple crown / Costin Ciora, BBS Knowledge: Un Executive MBA e o experiență în sine

Peste 3.000 de specialiști din diferite domenii au absolvit unul dintre programele de MBA ale Bucharest Business School.

Totodată, Academia de Studii Economice din București este prima universitate din Europa de Sud-Est, care intră în reputatul clasament QS Executive MBA Rankings 2024: Joint Programmes, poziționându-se, prin programul său ROCA Executive MBA (Româno-Canadian), pe locul 27, din 222 de programe evaluate.

Un Executive MBA e o experiență în sine, pentru că, pe lângă experiența profesorilor internațională și locală, ai în sala de curs o experiență managerială și de leadership incredibilă și se dezvoltă o experiență de învățare cu totul în cadrul acestor programe.

Este recomandat ca cei care vin să aibă experiența practică, de aceea și procesul de selecție include un dosar complet și un interviu în care se recunoaște experiența candidatului, dar și felul în care candidații respectivi doresc ca prin programul acela să contribuie la dezvoltarea companiilor lor”, mai spune Costin Ciora.

PROFIT NEWS TV Educație cu Profit - Head of Brokerage Investimental: La bursa românească se poate investi și economisi în același timp. Chiar și 100 de lei dacă investești pe lună e un mare plus pe care îl poți obține CITEȘTE ȘI PROFIT NEWS TV Educație cu Profit - Head of Brokerage Investimental: La bursa românească se poate investi și economisi în același timp. Chiar și 100 de lei dacă investești pe lună e un mare plus pe care îl poți obține

Bucharest Business School este și singura școală de afaceri din România cu acreditare internațională acordată de Association of MBAs (AMBA), fiind parte dintr-un grup de școli selecte de la nivel mondial, care își doresc să aibă impact în regiunea din care fac parte sau, în unele cazuri, chiar global.

AMBA este una din cele mai importante 3 acreditări de business din lume și e singura facultate din România care are aceasta acreditare. Celelalte două sunt EQUIS și AACSB.

BBS este implicată în acest proces de acreditare și estimarea noastră este că în 5-6 ani le va obține și va deveni o școală triple crown cu care ne vom mândri nu numai în România, ci și în Europa.

Și, prin lucrurile acestea de acreditare internațională, de vizite de studiu la companii și la universități, plus ceea ce noi numim internaționalizare acasă prin guest speakeri, studii de caz internaționale și profesori străini, credem că realizăm ceea ce se numește o educație completă 360 de grade”, precizează Sorin Anagnoste.

PROFIT NEWS TV Educație cu Profit – Mădălina Meghișan-Toma, prodecan în cadrul BBS: Deschiderea propriei afaceri este o motivație importantă pentru studenții programelor de MBA. Cel mai important este spiritul antreprenorial care se dezvoltă. Mulți studen CITEȘTE ȘI PROFIT NEWS TV Educație cu Profit – Mădălina Meghișan-Toma, prodecan în cadrul BBS: Deschiderea propriei afaceri este o motivație importantă pentru studenții programelor de MBA. Cel mai important este spiritul antreprenorial care se dezvoltă. Mulți studen

Bucharest Business Club a creat și un „hub de cunoaștere” pentru profesioniștii și liderii din piață.

Pe noi ne interesează să aducem acești profesioniști care urmăresc profitabilitatea, performanța, aproape de BBS, iar pentru acest lucru am creat acest BBS Knowledge Hub, care e practic o umbrelă sub care noi încercăm să dezvoltăm tot felul de proiecte. Există deja BBS Review, o revistă de business pe care noi o publicăm de câteva ori pe an și în care aducem articole relevante pentru mediul de afaceri.

Vom lansa în această toamnă un podcast, se numește The Expert Hour, în care încercăm să aducem antreprenori sau specialiști în business care să răspundă unor întrebări de leadership și de dezvoltare pentru absolvenți, dar și pentru studenții noștri și nu în ultimul rând evenimentele de business pe care noi le organizăm.

Ce încercăm să facem este ca întreaga bază de absolvenți să fie integrată într-un loc”, mai spune Costin Ciora.

viewscnt
Afla mai multe despre
sorin anagnoste
ase fabiz
costin ciora
bbs knowledge