Fundamentarea unei decizii corecte în ceea ce privește contractarea unui credit bancar se bazează pe învățarea câtorva lecții importante, astfel încât decizia să nu fie una regretată mai târziu, precum modul de funcționare a unei bănci, cunoașterea profilului personal al beneficiarului, diferențele între produsele bancare, respectiv drepturi și obligații în relația cu instituția de credit, arată, la PROFIT NEWS TV - Maratonul de Educație Financiară - Ediția a IV, Ionuț Verzea, Director General al rețelei de brokeri 123Credit.ro.
Evenimentul este organizat cu sprijinul 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
VIDEO POATE FI VĂZUT AICI
„Educația te ajută să înțelegi realitatea și mediul înconjurător mult mai bine, pentru a lua decizii corecte ca în final să-ți fie mai ușor în viață. Educația financiară ne ajută să înțelegem mai bine cum funcționează banii, cum circulă ei în economie, pentru a lua deciziile potrivite. Educația și greșeala au valori invers proporționale”, a afirmat Verzea.
Una dintre lecțiile pe care brokerii încearcă să le transmită celor interesați de contractarea unui credit se referă la modul de funcționare a unei bănci, inclusiv la condițiile de acordare.
28 noiembrie - Profit Financial.forum
“Oamenii știu în general că sunt 3 sau 4 condiții pe care trebuie să le îndeplinească, dar sunt de fapt mult mai multe, circa 20, care decid cine primește sau nu un credit sau cine se poate împrumuta în condiții avantajoase sau mai puțin avantajoase. A lua un credit nu este un bun dat”, spune directorul..
Mai departe, mesajele sunt că băncile dau credite sub forma unor produse diferențiate și că este important ca solicitanții să se cunoască bine pe ei înșiși și să înțeleagă cum îi privește banca, în baza unor criterii precum salariul, vârsta, experiența, vechimea în muncă, domeniul de activitate sau istoricul bancar.
“Dacă vom combina cum trebuie cele 4 elemente – cum funcționează o bancă, profilul personal, diferențele între produse și drepturile și obligațiile – sunt șanse foarte mari ca decizia de dreditare să nu fie una greșită. Este important să obții un credit, dar și să înțelegi ce credit obții, cum se va derula el pe parcurs, pe termen mediu și lung”, sintetizează Verzea.
În plus, educația financiară este un proces continuu, dincolo de înțelegerea unor principii și termeni, spune el.
Totoată, Verzea a anunțat că platforma 123Credit.ro a lansat în premieră interogarea gratuită a biroului de credit și în scurt timp urmează să pună la dispoziția clienților și verificarea în baza de date a ANAF.
123Credit.ro este o companie din domeniul fin-tech, înființată în anul 2020, și funcționează ca agregator online de credite, permițând verificarea eligibilității instant și obținerea rapidă a creditului dorit.
Platforma are o rețea de peste 100 de brokeri de credite la nivel național și peste 20 de bănci și IFN-uri partenere, înregistrând lunar peste 2000 de aplicații de credit.
În 2022, 123Credit.ro a obținut o investiție de 3 milioane de euro, pentru scalare.