Soții Atinge vor să iasă pe piețe externe cu terariile de mari dimensiuni: Avem nevoie de cât mai multă natură în interior

Soții Atinge vor să iasă pe piețe externe cu terariile de mari dimensiuni: Avem nevoie de cât mai multă natură în interior
scris 30 nov 2022

Soții Simona și Adrian Atinge, fondatorii business-ului cu terarii de mari dimensiuni Touch Nature Design, vor să deschidă în București un centru științific și educațional pentru copii și părinți, dar și să se extindă pe alte piețe europene, cu produsele dedicate plantelor naturale.

După ce a lucrat 20 de ani în marketing și vânzări în industria farmaceutică, Simona a lansat, împreună cu soțul său, primul producător de terarii de mari  dimensiuni complet automatizate. De profesie inginer horticol, Adrian a lucrat peste 15 ani în ProTV, după care s-a specializat în artă florală și a intrat în lumea antreprenoriatului.

Antreprenor: Am transformat un business nesustenabil într-o fermă agroturistică, unde copiii experimentează liber viața la țară CITEȘTE ȘI Antreprenor: Am transformat un business nesustenabil într-o fermă agroturistică, unde copiii experimentează liber viața la țară
Urmărește-ne și pe Google News

“Am ales să lansăm un business cu terarii, pentru că este nevoie de cât mai multă natură în interior. Asta face parte dintr-un concept mai amplu, numit concept biophilic”, spune Simona.

Touch Nature Design crează terarii personalizate, adaptate fiecărui spațiu, și îmbină natura cu tehnologia pentru ca în final să dezvolte adevărate oaze de natură care se regăsesc în diverse spații, de la livinguri la băie, bucătării sau săli de ședințe.

Firma se adresează în primul rând pieței de design de interior, atât pentru rezidențial cât și pentru zona de office, dar construiște și terarii cu reptile, pentru grădini zoologice sau pentru alte parcuri tematice.

În perioadele de început, rămași fără resurse financiare pentru business, soții Atinge au contractat o finanțare BT Mic și au folosit banii pentru a cumpăra materiale.

“A fost o gură de oxigen. Când ai o afacere la început de drum este greu să gestionezi partea financiară. Pentru mine personal a fost important când am luat primul credit de la BT mic nu doar  banii primiți ci și faptul că m-am simțit foarte bine, că totul s-a întâmplat repede, transparent. Am luat creditul înainte de pandemie, iar după câteva luni de pandemie cineva de la bancă m-a sunat să mă întrebe dacă suntem bine și dacă ne pot ajuta cu ceva, ceea ce mi s-a părut extraordinar”, afirmă Simona.

Ea are acum planuri legate atât de piața din Romania cât și de cea internațională.

Unul dintre obiective este deschiderea unui centru științific și educațional pentru copii și părinți, la București.

Pe plan extern, soții Atinge lucrează la lansarea terariilor cu plante naturale în câteva țări europene, iar primele semnale sunt pozitive.

Anii de antreprenoriat au transformat-o pe cofondatoarea Touch Nature Design într-o persoană mult mai curajoasă, mai pragmatică și mai “bătăioasă”.

„Antreprenoriatul este un altfel de job. Necesită multă muncă, risc, asumare, curaj și depășirea unor limite. O căutare continuă pentru rezultate. Și multă, multă satisfacție”, descrie ea nouă experiență.

Simona are, însă, și un regret – că nu a avut mai devreme curajul să devină antreprenor.

Acest articol este parte din proiectul de susținere a afacerilor mici, powered by BT Mic. Pe lângă partea de finanțare, BT Mic este alături de antreprenorii săi prin programe de educație antreprenorială și de accelerare, precum și prin campanii de promovare a acestora.

viewscnt
Afla mai multe despre
touch nature design
centru științific