Blugii ar putea să se scumpească, după ce bumbacul a urcat la maximul ultimilor 10 ani

Blugii ar putea să se scumpească, după ce bumbacul a urcat la maximul ultimilor 10 ani
scris 29 sep 2021

Cotațiile futures la bumbac au trecut peste pragul de un dolar pentru o livră prima dată în ultimii zece ani, în contextul în care vremea nefavorabilă și problemele din industria de shipping pun în pericol livrările de bumbac, ceea ce va duce la creșterea costurilor pentru îmbrăcăminte în toată lumea, transmite Bloomberg.

Planurile din e-commerce-ul românesc, noile reguli pregătite de autorități în domeniu și cum pot fi atrași mai mulți clienți sunt doar o parte dintre temele care vor fi prezentate la Videoconferința Profit E-commerce, organizată cu sprijinul Philip Morris România, ING, Telekom România, Altex și programată pentru 30 septembrie.

Videoconferința va fi transmisă în direct și la PROFIT NEWS TV,
detalii fiind disponibile AICI

La bursa de la New York, contractul la bumbac cu livrare în luna decembrie a urcat până la 1,005 dolari pentru o livră (453 grame), cel mai ridicat nivel înregistrat după luna noiembrie 2011. Prețul bumbacului a crescut cu 28% în acest an, pe fondul unei cereri puternice venită în special din China, combinată cu perturbările pe partea de ofertă provocate de pandemie și haosul din sectorul de logistică, ca urmare a creșterii costurilor cu transportul maritim, scrie Agerpres.

Urmărește-ne și pe Google News
Un nou studiu IRES identifică factorii-cheie pentru trecerea consumatorilor români de la fumat la produse cu risc redus CITEȘTE ȘI Un nou studiu IRES identifică factorii-cheie pentru trecerea consumatorilor români de la fumat la produse cu risc redus

Un preț mai mare la bumbac înseamnă că va crește și costul articolelor de îmbrăcăminte. Retailerii ar putea încerca să transfere aceste costuri la consumatori, rezultând în inflație, pentru orice - de la tricouri la blugi -, ceea ce ar putea diminua cererea și afecta marjele pentru producători precum Levi Strauss & Co.

Analiștii se așteaptă ca 2021 să fie al doilea an consecutiv de deficit global de aprovizionare cu bumbac, iar China, cel mai mare utilizator mondial, are nevoie de noi surse de aprovizionare cu bumbac pentru industria sa textilă, după reacțiile internaționale negative cu privire la abuzurile la care sunt supuși uigurii musulmani din regiunea chineză Xinjiang, principala regiune producătoare de bumbac din China. La începutul acestui an, SUA au interzis importurile de produse din bumbac provenit din regiunea chineză Xinjiang.

Era predictibil falimentul City Insurance? CITEȘTE ȘI Era predictibil falimentul City Insurance?

Alte importante țări producătoare de bumbac, precum Bangladesh, Pakistan și India, au și ele probleme cu culturile de bumbac. Mexicul, un important cumpărător, se pregătește să cumpere cea mai mare cantitate de bumbac american din ultimii 11 ani. În sezonul 2020-2021 încheiat în luna iulie, exporturile de bumbac ale SUA au atins 16,4 milioane baloți, cel mai ridicat nivel din ultimii 15 ani, grație unor importuri globale record. Pentru prima dată în ultimii șase ani, China a depășit Vietnamul, devenind cea mai importantă destinație pentru bumbacul american.

Cele mai recente motive de îngrijorare cu privire la oferta de bumbac vin din India, unde recolta din statul Punjab este compromisă din cauza unei omizi, susține Judy Ganes, președintele J. Ganes Consulting.

viewscnt
Afla mai multe despre
blugi
bumbac