Proprietarii de imobile și terenuri din municipiul Râmnicu Vâlcea care nu îngrijesc costrucțiile și lasă în paragiă pământurile vor plăti impozite majorate cu până la 500 la sută, conform unei decizii a Consiliului Local. Polițiștii locali și funcționarii din Primărie au început deja inventarierea imobilelor și terenurilor lăsate în paragină, pentru ca proprietarii să fie puși să plătească impozitele majorate.
Proprietarii care lasă imobile și terenuri în paragină vor fi supraimpozitați, conform unei hotărâri adoptate de Consiliul Local Râmnicu Vâlcea, iar impozitele pot fi de cinci ori mai mari decât cele stabilote în mod normal, scrie News.ro.
Potrivit unui comunicat dat publciității joi de Primăria municipiului Râmnicu Vâlcea, reprezentanți ai Poliției Locale – Departamentul Disciplina în Construcții și ai Direcției Urbanism din cadrul Primăriei au început inventarierea terenurilor și construcțiilor neîngrijite amplasate în intravilanul municipiului.
”Pentru fiecare clădire sau teren neîngrijite, în urma autosesizării sau la semnalele transmise de cetățeni sau de instituții abilitate, se va întocmi o Notă tehnică în baza căreia se va stabili gradul de paragină al imobilului, iar după identificarea și somarea proprietarului, acesta are la dispoziție un termen de maxim 120 zile pentru remedierea aspectelor semnalate. În cazul în care proprietarul nu ia măsurile cuvenite, este înștiințată Direcția Economico-Financiară care va comunica deținătorului că imobilul neîngrijit se supraimpozitează, în condițiile legii, cu 250%, 315% sau 500% (pentru clădiri), respectiv cu 250% sau 500% (pentru terenuri), în funcție de nivelul de degradare stabilit prin punctajul rezultat din Nota tehnică”, precizează documentul citat.
CITEȘTE ȘI De cât trafic are nevoie un canal românesc de YouTube pentru a câștiga 1.000 de euroReprezentanții autorităților locale spun că prin măsura supraimpozitării ”se urmărește crearea unui confort urban și a unui peisaj optim printr-un aspect adecvat al clădirilor și terenurilor din intravilanul municipiului”, iar rezultatele finale ale acestui demers vor fi ”gestionarea eficientă a patrimoniului construit, punerea în siguranță a domeniului public, creșterea atractivității turistice și investiționale, precum și ridicarea conștiinței civice a proprietarilor de imobile protejate clasificate în Lista Monumentelor Istorice”.