Granturi de 149 milioane euro pentru industria prelucrătoare

Granturi de 149 milioane euro pentru industria prelucrătoare
Profit.ro
Profit.ro
scris 21 iun 2024

Executivul a aprobat schema de ajutor de stat care prevede acordarea de granturi pentru investiții inițiale sau pentru crearea unei noi activități economice în industria prelucrătoare, sprijinind astfel industria în direcția neutralității climatice prin procese industriale noi și tehnologii mai curate. 

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 iulie - Maraton Medika TV - Sanatatea Aparatului Urinar
30 iulie - Maraton Profit News TV: Inteligența Artificială în Economie

Schema se aplică prin acorduri de finanțare încheiate de Ministerul Economiei, Antreprenorialului și Turismului (MEAT) până la 31 decembrie 2026, iar plățile se vor efectua în perioada 2025-2029, în limita bugetului anual alocat. 

Bugetul pentru acest an al schemei de ajutor de stat este de 149 milioane euro.  

DECIZIE Salariul minim european, reglementat în România. Procedura de calcul prevăzută în Codul Muncii pentru salariul minim va ține cont de ”nivelul orientativ” de 50% din salariul mediu CITEȘTE ȘI DECIZIE Salariul minim european, reglementat în România. Procedura de calcul prevăzută în Codul Muncii pentru salariul minim va ține cont de ”nivelul orientativ” de 50% din salariul mediu

Cheltuielile eligibile includ investiții în active corporale și necorporale pentru demararea unor noi unități, extinderea capacităților existente, diversificarea producției cu produse noi, schimbarea fundamentală a procesului de producție și crearea de locuri de muncă. 

Ajutorul de stat va fi acordat sub formă de granturi de la bugetul de stat, prin MEAT, în funcție de cheltuielile eligibile și în limita intensității maxime admisibile conform legislației aplicabile.

viewscnt
Afla mai multe despre
grant
schema
industrie
prelucrătoare
guvern