Foști consilieri generali din București, cercetați penal pentru infracțiuni de corupție

Foști consilieri generali din București, cercetați penal pentru infracțiuni de corupție
scris 5 oct 2019

Doi foști consilieri generali din București sunt cercetați penal de către procurorii DNA pentru fapte de corupție. Cornel Pieptea este acuzat de trafic de influență, iar Manuela Violeta Popescu este acuzată de complicitate la trafic de influență.

”Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Secția de combatere a infracțiunilor asimilate infracțiunilor de corupție au dispus punerea în mișcare a acțiunii penale față de  inculpații Pieptea Cornel, la data faptei consilier general și lider de grup al unei alianței politice în cadrul Consiliului General al Municipiului București (C.G.M.B.), sub aspectul săvârșirii infracțiunii de trafic de influență, Manuela Violeta  Popescu, la data faptei consilier general și președinte al Comisiei de Urbanism și Amenajarea Teritoriului de pe lângă Primaria Capitalei, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de complicitate la trafic de influență”, a transmis DNA.

Urmărește-ne și pe Google News

De asemenea, este cercetat penal administratorul unei societăți comerciale sub aspectul săvârșirii infracțiunii de complicitate la trafic de influență, scrie News.ro.

ANAF avertizează: Atenție! Email-uri false în numele nostru! CITEȘTE ȘI ANAF avertizează: Atenție! Email-uri false în numele nostru!

”În perioada 2012 – 2013, inculpatul Pieptea Cornel, în calitatea menționată mai sus, a pretins și primit prin intermediul inculpatei Popescu Manuela Violeta, de la administratorul unei societăți comerciale, sumele de 15.000 euro (remiși în sediul Consiliului General al Municipiului București) și 150.000 lei, pentru a–și exercita influența asupra consilierilor din cadrul C.G.M.B., în vederea aprobării unui proiect de hotărâre privind Planul de Urbanism Zonal (PUZ) ce privea construirea unui supermarket pe un teren situat în zona Șos. București-Ploiești”, a transmis DNA.

Sursa citatăa precizat că banii au fost remiși în două tranșe înainte și după aprobarea hotărârii ce privea PUZ-ul respectiv (18.12.2012).

Celor trei inculpați li s-a adus la cunoștință calitatea procesuală în conformitate cu prevederile art. 309 Cod de procedură penală.

”Facem precizarea că punerea în mișcare a acțiunii penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate, în nici o situație, să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție”, a mai transmis DNA.

viewscnt
Afla mai multe despre
manuela violeta popescu
dna
primaria capitalei