Un stat din SUA va limita sau interzice telefoanele mobile în școlile publice

Un stat din SUA va limita sau interzice telefoanele mobile în școlile publice
Profit.ro
Profit.ro
scris 11 iul 2024

Guvernatorul statului american Virginia, Glenn Youngkin, a emis un ordin executiv prin care limitează sau interzice utilizarea telefoanelor mobile pentru circa 1,2 milioane de elevi din școlile publice, un demers care se dorește, potrivit guvernatorului, un răspuns la probleme de sănătate mintală și la scăderea performanțelor academice în rândul adolescenților, potrivit Reuters.

Ordinul, emis marți, îndrumă Departamentul pentru Educației din Virginia să creeze proceduri care vor restricționa folosirea telefoanelor mobile în timpul de instruire, cum ar fi depozitarea acestora în săculeți sau dulapuri speciale pentru telefoane mobile, scrie Agerpres.

Urmărește-ne și pe Google News

Oficiali din domeniul educației vor lua în considerare situații excepționale când părinții au nevoie să comunice cu copiii din motive importante, precum și protocoale pentru elevii cu nevoi medicale sau în cazul unor situații de urgență.

Evenimente

11 septembrie - Maratonul Impactul fiscalitații în economie. Parteneri: ARB, CEC Bank, CITR
24 septembrie - Eveniment News.ro – ROINVEST - Ediția a V-a. Parteneri: ARB, CEC Bank, ROCA, TeraPlast
30 septembrie - Eveniment Profit.ro e-commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a. Parteneri: CEC Bank, ContentSpeed
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-al Parteneri: Raiffeisen Bank
5 noiembrie - Gala Profit – Povești cu Profit... Made in Romania. Parteneri: ARB, Garanti BBVA, Raiffeisen Bank, Philip Morris Romania
Îndemn neobișnuit lansat de Guvernul Belgiei: Strângeți mărunțișul de prin sertare! Cum s-a ajuns aici CITEȘTE ȘI Îndemn neobișnuit lansat de Guvernul Belgiei: Strângeți mărunțișul de prin sertare! Cum s-a ajuns aici

Decizia survine după un anunț similar privind o interdicție a telefoanelor mobile anunțată luna trecută de Los Angeles Unified School District. Cancelarul districtului școlar New York a spus că, la rândul lui, ia în calcul o interdicție a telefoanelor mobile în cel mai mare district școlar din țară.

Se alătură astfel altor districte școlare mai mici care au blocat accesul la telefoane și social media în urma temerilor potrivit cărora telefoanele mobile sunt nocive pentru capacitățile de învățare și sănătatea mintală a elevilor.

Departamentul pentru Educație din Virginia trebuie să emită până pe 16 septembrie un ghid final privind noua politică, care va fi implementată în școli până pe 1 ianuarie 2025.

''Crearea unui mediu educațional fără telefoane mobile în școlile publice nu este doar o măsură prudentă, ci și una esențială pentru a promova un mediu educațional mai sănătos și mai focalizat, unde fiecare copil este liber să învețe'', a precizat în ordin Youngkin, care este republican.

Ordinul emis de Youngkin se referă la un studiu publicat în American Psychological Association, potrivit căruia adolescenții care petec mai mult de trei ore pe zi pe rețelele de socializare prezintă un risc dublu de sănătate mintală precară. Citează totodată studii potrivit cărora utilizarea telefoanelor în clasă dăunează abilității elevilor de a se concentra și de a participa la ore, ceea ce duce la note mai mici.

viewscnt
Afla mai multe despre
sua
scoli
telefoane