Camera Deputaților, convocată luni în sesiune extraordinară pentru modificarea legislației privind urșii, în urma tragediei din Munții Bucegi

Camera Deputaților, convocată luni în sesiune extraordinară pentru modificarea legislației privind urșii, în urma tragediei din Munții Bucegi
Profit.ro
Profit.ro
scris 11 iul 2024

Camera Deputaților a fost convocată luni în sesiune extraordinară pentru modificarea legislației privind urșii, în urma tragediei din Munții Bucegi, a decis conducerea forului legislativ. Plenul va lua act și de demisia deputatului USR Dan Barna, în urma alegerii sale în Parlamentul European.

Ședința Camerei Deputaților a fost convocată în sesiune extraordinară, luni, 15 iulie, începând cu ora 15.00, în format hibrid, scrie News.ro.

Urmărește-ne și pe Google News
CONFIRMARE Mișcări pe piața RCA. Apare un nou jucător, controlat de fondatorul Superbet CITEȘTE ȘI CONFIRMARE Mișcări pe piața RCA. Apare un nou jucător, controlat de fondatorul Superbet
Evenimente

24 septembrie - Eveniment News.ro – ROINVEST - Ediția a V-a. Parteneri: ACUE, ARB, CEC Bank, ROCA, TeraPlast
30 septembrie - Eveniment Profit.ro e-commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a. Parteneri: ARB, CEC Bank, ContentSpeed
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-al Parteneri: ACUE, Raiffeisen Bank
5 noiembrie - Gala Profit – Povești cu Profit... Made in Romania. Parteneri: ARB, CEC Bank, Garanti BBVA, Raiffeisen Bank, Philip Morris Romania

Pe ordinea de zi se află Proiectul de Lege pentru completarea art.1 din Legea vânătorii și a protecției fondului cinegetic nr.407/2006, precum și pentru modificarea și completarea Ordonanței de urgență a Guvernului nr.81/2021 privind aprobarea metodelor de intervenție imediată pentru prevenirea și combaterea atacurilor exemplarelor de urs brun asupra persoanelor și bunurilor acestora, precum și pentru modificarea și completarea unor acte normative.

Proiectul a fost adoptat de Senat în data de 6 noiembrie 2023.

Pe agenda ședinței de luni se află și Proiectul de Hotărâre privind vacantarea unui loc de deputat, ca urmare a demisiei deputatui USR Dan Barna. Cel care îi va lua locul lui Barna în Camera Deputaților este Marius Vulcan, din Sibiu.

Premierul Marcel Ciolacu a anunțat o sesiune extraordinară pentru modificarea legislației, după tragedia tinerei ucise de urs.

El a afirmat că a discutat cu ministrul Mediului și cu președintele interimar al Camerei Deputaților, Alfred Simonis și a ținut să precizeze că nu va fi dat liber la împușcat urșii pe teritoriul României, fiecare cum dorim ci vor fi abordate zonele cu riscuri mari.

Ciolacu a mai arătat că din discuțiile cu cei din domeniu, este o aglomerație de urși, în anumite zone, pentru că nu mai au mâncare suficientă și de aceea coboară.

Președintele Klaus Iohannis a reacționat miercuri, din SUA, la tragedia din Munții Bucegi în care o tânără a fost ucisă de urs, el afirmând că s-a ajuns prea departe și este foarte îngrijorat. Iohannis a spus că l-a șocat evenimentul, mai ales că sâmbătă a fost și el pe un traseu din Munții Bucegi, și să afle apoi că foarte aproape de locul în care s-a aflat s-a întâmplat această nenorocire.

El a mai spus că problema cu urșii nu este deloc nouă, și clasa politică a reacționat de fiecare dată, la aceste incidente nefericite, doar punctual, iar dacă vrem în continuare să avem un turism sănăto șî în România, trebuie să înțelegem că nu putem să lăsăm amenii să fie omorâți de animale.

viewscnt
Afla mai multe despre
camera deputaților
urși