VIDEO Incendiu devastator la o fabrică din Coreea de Sud, zeci de persoane decedate

VIDEO Incendiu devastator la o fabrică din Coreea de Sud, zeci de persoane decedate
Profit.ro
Profit.ro
scris 24 iun 2024

Un incendiu devastator a izbucnit la o fabrică de baterii de litiu în Coreea de Sud, incendiu soldat cu zeci de morți, informează AFP și dpa.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 iulie - Maraton Medika TV - Sanatatea Aparatului Urinar
30 iulie - Maraton Profit News TV: Inteligența Artificială în Economie

Inițial, pompierii sosiți la fața locului au anunțat că o persoană a murit și o alta a suferit arsuri grave, în timp ce alte 21 de persoane au fost date dispărute în incendiu, pentru ca la scurt timp să informeze că au găsit circa 20 de corpuri umane carbonizate la locul incendiului, arată Agerpres.

FOTO Avertisment - A apărut o nouă metodă de înșelăciune, denumită „Coletul” CITEȘTE ȘI FOTO Avertisment - A apărut o nouă metodă de înșelăciune, denumită „Coletul”

"Nu putem încă să pătrundem în interior și să desfășurăm operațiuni de salvare. O vom face imediat ce vom reuși să stingem incendiul. Douăzeci și unu de muncitori sunt în prezent dați dispăruți. Sperăm să le dăm de urmă datorită contactelor furnizate de întreprindere", declarase pentru presă Kim Jin-young, un membru al echipelor de pompieri sosite la fața locului, înainte de găsirea celorlalte victime umane.

Cauza incendiului rămâne deocamdată necunoscută.

FOTO Mii de dosare de daune după furtuna de săptămâna trecută. CEO-ul Asirom s-a dus pe teren CITEȘTE ȘI FOTO Mii de dosare de daune după furtuna de săptămâna trecută. CEO-ul Asirom s-a dus pe teren

Incendiul s-a declanșat într-o fabrică de baterii de litiu proprietate a fabricantului sus-coreean Aricell, la Hwaseong, la sud de Seul.

Imagini difuzate de agenția Yonhap arată nori de fum dens ridicându-se deasupra clădirii fabricii distruse de flăcări.

Una dintre cele mai bogate familii din Marea Britanie și India, condamnată în Elveția pentru exploatarea angajaților. Camere în subsol, pașapoarte confiscate. Reacție virulentă a familiei CITEȘTE ȘI Una dintre cele mai bogate familii din Marea Britanie și India, condamnată în Elveția pentru exploatarea angajaților. Camere în subsol, pașapoarte confiscate. Reacție virulentă a familiei

Președintele sud-coreean Yoon Suk Yeol le-a cerut autorităților locale să "mobilizeze tot personalul și echipamentele disponibile pentru a se concentra pe căutarea și salvarea persoanelor", a anunțat biroul său de presă.

Președintele Yoon a atenționat de asemenea autoritățile că ele ar trebui "să asigure securitatea pompierilor dată fiind rapiditatea cu care se propagă focul".

Nicușor Dan: Nu sunt vehicule ale STB dotate cu aer condiționat funcțional care să fie oprit. Unele nu au din fabricație, montajul a eșuat CITEȘTE ȘI Nicușor Dan: Nu sunt vehicule ale STB dotate cu aer condiționat funcțional care să fie oprit. Unele nu au din fabricație, montajul a eșuat

Coreea de Sud este un important producător de baterii, inclusiv cele utilizate pentru vehiculele electrice.

VIDEO Al Jazeera English

viewscnt
Afla mai multe despre
coreea
incendiu