Șeful companiei de stat IOR SA, judecat pentru corupție, a fost schimbat din funcție

Șeful companiei de stat IOR SA, judecat pentru corupție, a fost schimbat din funcție
Adi Mosoianu
Adi Mosoianu
scris 24 mar 2016

Consiliul de Administrație al producătorului de aparatură optică, inclusiv pentru industria de apărare, IOR SA, a decis, pe 10 martie, înlocuirea din funcție a directorului general al companiei, Eugen Niculescu, după ce acesta a fost prins în flagrant delict de către procurorii DNA luând mită.

În locul lui Niculescu, în funcția de director general al IOR SA, companie controlată de statul român cu 86,7% din acțiuni, a fost numit Dan Marius Ovidiu Istodor, până la acel moment director comercial al companiei. Istodor a fost numit pe o perioadă de maxim 6 luni, până la selectarea și numirea unui director general, în condițiile legii, se arată într-o informare a IOR SA, remisă joi Bursei de Valori București.

Urmărește-ne și pe Google News

Proaspăt revocatul director general al IOR SA, Eugen Niculescu, a fost recent trimis în judecată pentru luare de mită de către procurorii DNA. Mita a fost primită timp de zece ani, în tranșe periodice, potrivit unui comunicat al DNA din 21 martie.

Efectele anchetei Netcity: Consiliul Concurenței propune autorizarea rapidă și simplificată a firmelor pentru construcția rețelelor de comunicații CITEȘTE ȘI Efectele anchetei Netcity: Consiliul Concurenței propune autorizarea rapidă și simplificată a firmelor pentru construcția rețelelor de comunicații

"În perioada 3 noiembrie 2006 - 26 februarie 2016, inculpatul Niculescu Eugen, în calitate de director al SC IOR SA, a solicitat și primit de la o persoană (denunțător în cauză), în tranșe periodice, sume reprezentând un procentaj de 10% din valoarea facturilor achitate de instituția pe care o conducea către firmele denunțătorului. În schimbul acestui comision (totalizând 61.886 lei), inculpatul s-a asigurat de buna derulare a contractului de servicii medicale, fără întârzieri la plată", se precizează în comunicat.

Eugen Niculescu a fost prins în flagrant pe 26 februarie, imediat după ce a primit de la omul de afaceri suma de 2.300 de lei, reprezentând 10% din ultimele plăți efectuate de IOR.

Procurorii DNA au dispus luarea măsurii asigurătorii a sechestrului, în vederea garantării confiscării speciale a sumelor primite cu titlu de mită de inculpatul Eugen Niculescu. Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului București, cu propunerea de a se menține măsurile preventive și asigurătorii dispuse în cauză.

Sentințe în dosarul Microsoft: Ștefan \ CITEȘTE ȘI Sentințe în dosarul Microsoft: Ștefan "Pinalti" 3 ani de închisoare cu executare, Sandu și Cocoș 2 ani cu executare, Dumitru "Niro"- 1 an și jumătate cu suspendare. Plus 11 milioane euro confiscate

IOR SA se află pe lista societăților strategice din industria de apărare aflate în subordinea Ministerului Economiei.

Totodată, acțiunile IOR sunt listate pe sistemul alternativ de tranzacționare al Bursei de Valori București. IOR SA are ca acționar majoritar statul român, prin Ministerul Economiei, care deține 86,69% din capitalul companiei.

În 2014, IOR SA a obținut un profit net de 7.160 lei, la o cifră de afaceri de 12,6 milioane lei, cu un număr mediu de 332 de salariați. 

viewscnt
Afla mai multe despre
ior
ior sa
dna
industria de aparare
companii industria de aparare