Nicușor Dan: Nu sunt vehicule ale STB dotate cu aer condiționat funcțional care să fie oprit. Unele nu au din fabricație, montajul a eșuat

Nicușor Dan: Nu sunt vehicule ale STB dotate cu aer condiționat funcțional care să fie oprit. Unele nu au din fabricație, montajul a eșuat
Profit.ro
Profit.ro
scris 21 iun 2024

Primarul general al Capitalei, Nicușor Dan, a declarat că nu sunt vehicule ale Societății de Transport București (STB) dotate cu aer condiționat funcțional care să fie oprit și sunt mijloace de transport care nu au din fabricație aer condiționat, iar încercările de a le monta au eșuat.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 iulie - Maraton Medika TV - Sanatatea Aparatului Urinar
30 iulie - Maraton Profit News TV: Inteligența Artificială în Economie

"Cea mai mare parte dintre autobuze, troleibuze, tramvaie au aer condiționat, adică suntem undeva la 80-85% (...) Nu există vehicul care să aibă aer condiționat și care să funcționeze și să nu-i dea drumul. (...) Sunt două tipuri de probleme. Sunt vehicule care din fabricație nu au avut aer condiționat și încercările de a le pune au eșuat. De exemplu, la tramvaie știți că au luat două instalații foc și e foarte scump și de asta ce am spus eu este că vrem să schimbăm toată flota de tramvaie, astfel încât să nu mai avem tipul ăsta de probleme și mentenanța (...). S-au rezolvat multe probleme și sper să facem asta mandatul ăsta și (...) sunt defecțiuni care se se remediază într-un anumit timp (...) Facem eforturi ca toate vehiculele din rețea să aibă aer condiționat", a spus Nicușor Dan, vineri, după ceremonia de înmânare a certificatului doveditor al alegerii pentru un nou mandat de edil.

ULTIMA ORĂ Licența minieră Roșia Montană a expirat și nu va fi prelungită CITEȘTE ȘI ULTIMA ORĂ Licența minieră Roșia Montană a expirat și nu va fi prelungită

Nicușor Dan a menționat că printre măsurile pentru perioada de caniculă se numără faptul că Municipalitatea s-a asigurat că toate cișmelele funcționează în parcuri, scrie Agerpres.

În altă ordine de idei, în ceea ce privește musculițele de care se plâng bucureștenii, edilul general al Capitalei a punctat că analizează plângerile, iar dacă fenomenul este suficient de frecvent, Municipalitatea va interveni.

"În primul rând, legea pe noi ne obligă să acționăm împotriva așa-numiților transmițători, fie că sunt insecte, fie că sunt șobolani sau alte specii. În 2023, prima oară în planul de acțiune pe DDD au apărut gândaci tocmai la sesizarea oamenilor. E o chestiune pe care o avem în analiză. Repet, legea nu ne obligă s-o facem, dar dacă este suficient de frecventă, o să încercăm să acționăm", a adăugat primarul Nicușor Dan. 

viewscnt
Afla mai multe despre
nicușor dan
stb