DECIZIE Cine se îmbolnăvește din cauza poluării va putea cere compensații

DECIZIE Cine se îmbolnăvește din cauza poluării va putea cere compensații
Profit.ro
Profit.ro
scris astăzi, 20:27

Miniștrii UE ai Mediului au semnat, la Luxemburg, o listă cu obiective mai stricte privind poluarea aerului, care vor fi aplicabile din 2030, informează DPA.

Circa 300.000 de decese anual în Uniunea Europeană pot fi puse pe seama poluării aerului, care reprezintă „cel mai mare risc de mediu pentru sănătate”, consemnează un comunicat al Consiliului UE, arată Agerpres.

Urmărește-ne și pe Google News
VIDEO&FOTO La ceas de seară, continuă conflictul între primari - Nicușor Dan a revenit în zona Unirii. Un buldozer încearcă să dărâme gardul, dar câteva persoane s-au așezat în față. A ajuns și o ambulanță CITEȘTE ȘI VIDEO&FOTO La ceas de seară, continuă conflictul între primari - Nicușor Dan a revenit în zona Unirii. Un buldozer încearcă să dărâme gardul, dar câteva persoane s-au așezat în față. A ajuns și o ambulanță
Evenimente
15 octombrie - Eveniment Profit Health.forum
31 octombrie - Maratonul de Educație Financiară
5 noiembrie - Gala Profit – Povești cu Profit... Made in Romania
14 noiembrie - Maratonul Agriculturii

Noile limite se referă la particulele PM10 și PM2.5 (cu diametre sub 10, respectiv 2,5 microni – n. red.), la dioxidul de azot și dioxidul de sulf, despre care se știe că provoacă probleme respiratorii.

Cetățenii europeni vor avea dreptul la compensații în caz că se îmbolnăvesc din cauza nerespectării limitelor, arată comunicatul citat de DPA.

HiSky a lansat, cu prețuri mici, primul zbor de la București la Paris CITEȘTE ȘI HiSky a lansat, cu prețuri mici, primul zbor de la București la Paris

Statele europene pot însă solicita amânarea în anumite condiții a termenului-limită din 2030. Legislațiile naționale pentru implementarea limitelor mai stricte trebuie adoptate în termen de doi ani, iar țările care nu respectă obiectivele pot fi amendate.

Noile valori maxime admise pentru poluarea aerului au la bază acordul la care au ajuns în februarie anul acesta reprezentanții Parlamentului European și ai statelor membre.

DOCUMENT Două noi zile libere în 2025. Aproape o săptămână liberă încă de la începutul noului an CITEȘTE ȘI DOCUMENT Două noi zile libere în 2025. Aproape o săptămână liberă încă de la începutul noului an

Reglementările urmează să ghideze planul de acțiune al Comisiei Europene pentru eliminarea completă a poluanților din aer, apă și sol până în 2050.

viewscnt
Afla mai multe despre
poluare
compensatii