FOTO Avertisment - Cazuri de consum fraudulos de energie electrică în creștere. Sfaturi către populație

FOTO Avertisment - Cazuri de consum fraudulos de energie electrică în creștere. Sfaturi către populație
Profit.ro
Profit.ro
scris astăzi, 11:35

Departamentul de Inspecție Energetică, structură specializată din cadrul Delgaz Grid, a identificat în primele nouă luni din 2024 un număr de 1.024 de cazuri de consum fraudulos, din care 436 în sistemul de distributie gaze naturale, iar 588 în cel de energie electrică.

În timp ce numărul de cazuri de fraude pe segmentul de gaze naturale a înregistrat o scădere cu 36%, pe segmentul de electricitate au crescut  cu 31%.

Urmărește-ne și pe Google News
EXCLUSIV Furnizorii PPC: Actuala plafonare din energie nu ne avantajează. Vrem liberalizare, cu protejarea vulnerabililor și oferte angro suficiente de la producători CITEȘTE ȘI EXCLUSIV Furnizorii PPC: Actuala plafonare din energie nu ne avantajează. Vrem liberalizare, cu protejarea vulnerabililor și oferte angro suficiente de la producători
Evenimente
15 octombrie - Eveniment Profit Health.forum
31 octombrie - Maratonul de Educație Financiară
5 noiembrie - Gala Profit – Povești cu Profit... Made in Romania
14 noiembrie - Maratonul Agriculturii

 În perioada analizată, volumul de energie sustras în cele 1.024 de cazuri se ridică la circa 15,3 milioane de kWh, cu o valoare de circa 6,9 milioane de lei.

FOTO Avertisment - Cazuri de consum fraudulos de energie electrică în creștere. Sfaturi către populație

Spre comparație, această cantitate este echivalentă cu consumul anual de energie electrică al consumatorilor casnici dintr-o localitate de mărimea municipiului Pașcani sau al celor de gaze naturale dintr-o localitate de dimensiunea orașului Azuga.

UE a admis cu jumătate de gură „problemele structurale profunde” care au dus la creșterea prețurilor la electricitate în România CITEȘTE ȘI UE a admis cu jumătate de gură „problemele structurale profunde” care au dus la creșterea prețurilor la electricitate în România

Recomandări transmise cu măsuri de prevenție:

  • NU lăsați persoane neautorizate să intervină la contoarele de energie sau gaze naturale;
  • NU acceptați soluții de interceptare a conductelor de gaze naturale sau cablurilor de energie venite din partea unor persoane care vă oferă posibilitatea unor consumuri contorizate mai mici;
  • NU acceptați folosirea unor materiale care nu sunt dedicate instalațiilor de energie electrică sau gaze naturale (ex. izolație cabluri cu bandă scotch, coliere de sârmă la instalația de gaz etc.).
viewscnt
Afla mai multe despre
energie electrică
consum