ANUNȚ - Mesajele RO-ALERT, pregătite să fie primite și pe televizor, e-mail, SMS

ANUNȚ - Mesajele RO-ALERT, pregătite să fie primite și pe televizor, e-mail, SMS
Profit.ro
Profit.ro
scris 9 aug 2024

Șeful Departamentului pentru Situații de Urgență (DSU), Raed Arafat, anunță că există discuții ca sistemul de avertizare a populație RO-ALERT să fie dezvoltat astfel încât mesajele să fie trimise și pe televizor, e-mail, SMS.

"Pe Ro-Alert avem o strategie și chiar recent am avut o ședință de lucru cu STS, care răspund de partea RO-ALERT, de a dezvolta sistemul astfel încât să putem include mai multe terminale, nu numai că vine alerta pe telefon și vine pe mai multe terminale, intră direct pe televizor, intră direct pe e-mail, pe SMS, la cei care sunt înscriși, astfel încât să ne asigurăm că cea mai mare parte din populație a aflat de o situație care poate să le pună viața în pericol", a precizat Raed Arafat.

Urmărește-ne și pe Google News
Postul Profit News TV, în TOP 5 la nivel național al celor mai citate surse de televiziune CITEȘTE ȘI Postul Profit News TV, în TOP 5 la nivel național al celor mai citate surse de televiziune
Evenimente

24 septembrie - Eveniment News.ro – ROINVEST - Ediția a V-a. Parteneri: ACUE, ARB, CEC Bank, ROCA, TeraPlast
30 septembrie - Eveniment Profit.ro e-commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a. Parteneri: ARB, CEC Bank, ContentSpeed, eMag
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-al Parteneri: ACUE, Electrica Furnizare, Raiffeisen Bank
5 noiembrie - Gala Profit – Povești cu Profit... Made in Romania. Parteneri: ARB, CEC Bank, Garanti BBVA, Raiffeisen Bank, Philip Morris Romania

Întrebat cu privire la existența în continuare a unor deficiențe privind avertizarea timpurie, semnalate în Strategia Națională de Reducere a Riscurilor de Dezastre pentru perioada 2024-2035 adoptată recent de Guvern, Arafat a răspuns că în acest caz nu este vorba doar de alertarea populației, scrie Agerpres.

"Avertizarea timpurie nu este neapărat alertarea populației. Avertizarea timpurie înseamnă senzori pentru inundații, senzori pentru cutremur, senzori pentru diferite categorii de situații care pot să apară și care declanșează după asta alertarea populației. Într-adevăr, încă mai este de lucru pe această linie.

INFOGRAFICE Chiriile pentru locuințe cresc CITEȘTE ȘI INFOGRAFICE Chiriile pentru locuințe cresc

Ministerul Mediului este implicat autoritățile locale și județene sunt implicate, sunt zone în care au instalat sisteme moderne de avertizare timpurie pentru partea e inundații în mod deosebit, sunt alte zone care încă mai au de lucrat pe această linie. Din păcate, sistemele de avertizare, dacă includem și sistemele de alertare a populației, sunt sisteme costisitoare, sunt sisteme care necesită dezvoltare continuă și trebuie să ai o strategie în acest sens", a explicat șeful DSU. 

viewscnt
Afla mai multe despre
raed arafat
ro-alert