Fondul de Garantare a Depozitelor Bancare (FGDB) a anulat licitația pentru achiziționarea unui sistem IT destinat gestionării activității schemei de garantare, procedură la care s-au înscris Printopia Timișoara și Advanced Technology Systems Târgoviște. Instituția și-a motivat decizia prin numărul redus al ofertanților, care nu ar fi asigurat un nivel satisfăcător al concurenței.
Inițiată la noiembrie 2017, procedura de atribuire era estimată la 1,14 milioane de lei, fără TVA, pentru o perioadă de 12 luni.
“FGDB își propune să selecteze un operator economic care va dezvolta și implementa un sistem informatic integrat, cu următoarele functionalități (module), și anume Garantarea depozitelor, Managementul riscurilor, Determinarea și încasarea contribuțiilor, Investirea resurselor financiare ale FGDB/Trezorerie, Evidența financiar – contabilă, Întocmirea și urmărirea realizării bugetului de venituri și cheltuieli, Recuperarea creanțelor, Plata compensațiilor, Managementul resurselor umane, Salarizare, Managementul documentelor și Tablou de bord pentru management”, se arăta în caietul de sarcini al licitației.
28 noiembrie - Profit Financial.forum
Dezvoltarea si implementarea sistemului informatic integrat va asigura infrastructura tehnică și aplicațiile software pentru crearea unei baze de date unitare la nivel de informații primare, derularea fluxurilor operaționale conform reglementărilor și procedurilor aplicabile schemei de garantare prin intermediul unor aplicații integrate, fapt ce va permite digitalizarea acestora și furnizarea în timp real a informațiilor pentru luarea deciziilor, dezvoltarea de rapoarte, facilitarea comunicării on line prin linii securizate cu instituțiile de credit, alte SGD (scheme de garantare a depozitelor), Banca Națională a României.
FGDB este schema statutară de garantare a depozitelor bancare, oficial recunoscută pe teritoriul României, ce are ca scop principal garantarea depozitelor bancare.
FGDB este o instituție de interes public care își desfășoară activitatea în baza Legii 311/2015 privind schemele de garantare a depozitelor și Fondul de garantare a depozitelor bancare, a Legii 312/2015 privind privind redresarea și rezoluția instituțiilor de credit și a firmelor de investiții, precum și pentru modificarea și completarea unor acte normative în domeniul financiar, precum și a legislației în materie.
CITEȘTE ȘI BNR vrea 50 de autovehicule în leasing. BCR Fleet Management, singurul ofertantLa 31 decembrie 2017, valoarea totală a depozitelor eligibile (garantate) a fost de 267,4 miliarde de lei, în creștere cu 25,7 miliarde de lei față de finele anului precedent (variație anuală de +10,6%).
Persoanele fizice dețineau la sfârșitul anului 2017 depozite eligibile în sumă de 159,6 miliarde de lei, depășind cu 8% valoarea înregistrată la 31 decembrie 2016.
Valoarea totală a depozitelor acoperite ale populației se situa la 142,7 miliarde de lei (variație anuală de +8,1%), acestea ajungând să reprezinte 89,4% din valoarea totală a depozitelor eligibile ale persoanelor fizice.