Zuckerberg își cere scuze în Parlamentul European pentru scandalul Cambridge Analytica, dar atenționează asupra rolului Facebook în conectarea liderilor cu alegătorii

Zuckerberg își cere scuze în Parlamentul European pentru scandalul Cambridge Analytica, dar atenționează asupra rolului Facebook în conectarea liderilor cu alegătorii
Profit.ro
Profit.ro
scris 22 mai 2018

Directorul executiv și fondatorul Facebook, Mark Zuckerberg, a prezentat scuze, marți seara, în Parlamentul European admițând greșeli comise de compania sa în contextul recentului scandal legat de folosirea datelor personale, susținând că se angajează să opereze schimbări pentru a evita o nouă astfel de situație. În același timp, însă, el a atenționat asupra "rolului pozitiv" jucat de Facebook prin a le permite liderilor să se conecteze direct cu alegătorii și să contribuie la "înregistrarea a mii de alegători din lume care altfel nu s-ar fi dus la vot".

El a fost audiat în Parlamentul European și a răspuns întrebărilor privind sustragerea datelor a peste 87 de milioane de utilizatori de către Cambridge Analytica. 

Urmărește-ne și pe Google News

"Nu am avut o viziune suficient de amplă în ce privește responsabilitatea noastră. Acest lucru a fost o greșeală pe care o regret", a spus Zuckerberg.

El a atras însă totodată atenția asupra "rolului pozitiv" jucat de Facebook prin a le permite liderilor "să se conecteze direct cu alegătorii" și să contribuie la "înregistrarea a mii de alegători din lume care altfel nu s-ar fi dus la vot".

FOTO SRI își construiește \ CITEȘTE ȘI FOTO SRI își construiește "complex de cercetare în intelligence" la Academia din Otopeni, finanțat din fonduri UE. Cum va arăta și ce va cerceta

Zuckerberg a susținut că siguranța utilizatorilor platformei de socializare va fi întotdeauna mai importantă pentru el și echipa lui decât profitul și a făcut referire la mai multe schimbări pe care compania le-a făcut sau le-a promis în urma izbucnirii scandalului Cambridge Analytica. Între aceste schimbări, el a menționat: limitarea volumului de date pe care le pot colecta aplicațiile, sfătuirea utilizatorilor să verifice setările privitoare la siguranța aplicațiilor pe care le folosesc și anchetarea tuturor aplicațiilor care au primit multe date ale utilizatorilor înainte de izbucnirea acestui scandal.

Facebook a recunoscut, la începutul acestei luni, că datele a până la 87 de milioane de utilizatori ai platformei de socializare ar fi putut fi obținute de compania Cambridge Analytica, care a lucrat pentru președintele american Donald Trump în timpul campaniei sale electorale din anul 2016.

 

viewscnt
Afla mai multe despre
zuckerberg
facebook