FOTO Primarul din Copșa Mică, care a mers pe jos 320 de kilometri, în 11 zile, până în Capitală, a primit un răspuns de la Guvern care se termină la jumătatea frazei: Urmează ca, în termenul legal, instituțiile sesizate să.....

FOTO Primarul din Copșa Mică, care a mers pe jos 320 de kilometri, în 11 zile, până în Capitală, a primit un răspuns de la Guvern care se termină la jumătatea frazei: Urmează ca, în termenul legal, instituțiile sesizate să.....
scris 18 nov 2017

Primarul din Copșa Mică, județul Sibiu, care a mers pe jos până la București, a primit, după o lună, de la Secretariatul General al Guvernului un răspuns care se termină la jumătatea frazei: ”Urmează ca, în termenul legal, instituțiile sesizate să”. Documentul este semnat de un director, dar semnătura nu este însoțită de niciun nume.

Primarul din Copșa Mică, Tudor Mihalache, a primit, la o lună după ce a lăsat un memoriu la Guvern în care explică problemele cu care se confruntă comunitatea sa, un răspuns care se termină la jumătatea frazei. Documentul are antetul Secretariatului General al Guvernului, este semnat de unul dintre directori, dar fără a exista numele unei persoane care-și asumă cele scrise, arată news.ro.

Urmărește-ne și pe Google News

”Referitor la memoriul dumneavoastră nr. 5603/28.09.2017, vă facem cunoscut faptul că a fost transmis, în conformitate cu art. 6^1 din OG nr. 27/2002 privind reglementarea activității de soluționare a petițiilor, așa cum a fost modificat de Legea nr. 322.2002, spre competentă soluționare Ministerului Mediului și Ministerului Dezvoltării Regionale, Administrației Publice și Fondurilor Europene, Instituției Prefectului – Județul Sibiu, solicitând luarea măsurilor legale ce se impun. Urmează ca, în termenul legal, instituțiile sesizate să” este răspunsul primit de la Guvern.

Eugen Rădulescu, BNR, avertizează că gradul de îndatorare pentru debitorii cu venituri reduse ajunge la 80% dacă dobânda mai crește cu un punct procentual CITEȘTE ȘI Eugen Rădulescu, BNR, avertizează că gradul de îndatorare pentru debitorii cu venituri reduse ajunge la 80% dacă dobânda mai crește cu un punct procentual

Primarul se declară dezamăgit de răspunsul primit și spune că se aștepta la mult mai mult din partea autorităților, cel puțin să primească un răspuns coerent.

Tudor Mihalache spune că, deocamdată, Primăria Copșa Mică nu are conturile blocate din cauza datoriei pe care o înregistrează către firma care a realizat lucrările de apă și canalizare în localitate și care ar fi trebuit achitate de către Ministerul Mediului.

Până acum, primarul a găsit înțelegere la compania care a realizat lucrările în proporție de peste 90 la sută și deține o sentință judecătorească definitivă cu care ar putea cere executarea silită. Totuși, deocamdată nu a făcut-o.

În septembrie, primarul a venit la București după 11 zile de mers pe jos către Capitală. El a urmat un traseu de 320 de kilometri, nemulțumit că Ministerul Mediului nu achită datoriile către firma care a lucrat la introducerea apei și canalizării în localitate.

Primarul orașului Copșa Mică a fost primit pe parcurs de mai mulți primari din localitățile pe care le-a traversat, iar la sosirea în București, Mihalache a fost așteptat de liderul PNL, Ludovic Orban, dar și de alți parlamentarii liberali.

Întâlnirea cu autoritățile din București este catalogată de primar drept ”mai grea” decât drumul pe care l-a făcut.

”Cred că aceasta va fi mai grea, pentru că mă voi întâlni cu reprezentații Administrației Prezidențiale, Guvernului, Ministerului Mediului și Ministerul Apelor și Pădurilor, de la care trebuie să obțin sprijinul necesar finalizării proiectului de apă și canalizare pentru care am pornit în pelerinajul acesta”, scris primarul pe o rețea de socializare, după sosirea în București, conform News.ro.

Primarul Mihalache a solicitat audiențe la mai multe instituții, iar Ministerul Mediului i-a confirmat că va fi primit în data de 3 octombrie, la ora 10.00.

Ministrul Energiei, despre scumpirea carburanților: N-am carnet auto, nu alimentez și nu știu cât este prețul CITEȘTE ȘI Ministrul Energiei, despre scumpirea carburanților: N-am carnet auto, nu alimentez și nu știu cât este prețul

Primarul Daniel Tudor Mihalache, nemulțumit de faptul că instituția ar putea avea conturile blocate pentru că Ministerul Mediului nu a plătit lucrările de apă și canalizare, a pornit, în 18 septembrie, pe jos până la București, dorind să atragă atenția asupra localității sale.

Edilul spune că a făcut de mii de ori drumul până în Capitală cu mașina, dar nu a rezolvat nimic. Primăria are datorii uriașe și riscă blocarea conturilor din această cauză. Daniel Mihalache spune că ceea  ce face nu este un protest, vrea însă ca autoritățile din România să înceapă să nu mai funcționeze „aberant” și să nu mai pună bețe în roate.

Ideea i-a venit primarului urmărind pelerinii care fac anual El Camino, celebrul drum către Santiago de Compostela, al treilea mare pelerinaj creștin, după cele spre Ierusalim și Roma.

„Am fost de multe ori în Capitală pentru a încerca să rezolv problema apei. Mii de kilometri degeaba, pentru că guvernele noastre n-au înțeles cât de importantă este apa potabilă în secolul XXI. Acum voi face din nou acest drum pe jos, într-un pelerinaj, pentru ca autoritățile să ne permită să avem o viață normală. Prin acest marș doresc să atrag atenția guvernelor și instituțiilor să respecte legile și angajamentele, judecătorilor să fie responsabili și președintelui să se garanteze că sistemele acestea funcționează normal și logic, nu aberant”, spune Daniel Tudor Mihalache.

FOTO Primarul din Copșa Mică, care a mers pe jos 320 de kilometri, în 11 zile, până în Capitală, a primit un răspuns de la Guvern care se termină la jumătatea frazei: Urmează ca, în termenul legal, instituțiile sesizate să.....

Totul a pornit de la o Ordonanță de Guvern, din 2007, care stipula introducerea apei și canalizării din fonduri guvernamentale în două orașe puternic afectate de poluare: Copșa-Mică și Zlatna.

Astfel, Ministerul Mediului a contractat lucrările pentru rețeaua de apă-canalizare, angajându-se că va plăti integral lucrările, însă, până în prezent, a plătit aproximativ 50% din banii pe care îi datorează constructorului, deși acesta a efectuat lucrările aproape în totalitate.

VIDEO&FOTO Musk prezintă noi detalii despre racheta cu care vrea să trimită oameni pe Marte și “oriunde pe Pământ\ CITEȘTE ȘI VIDEO&FOTO Musk prezintă noi detalii despre racheta cu care vrea să trimită oameni pe Marte și “oriunde pe Pământ" în mai puțin de o oră

Firma a acționat în judecată Primăria Copșa-Mică și a câștigat, existând o sentință definitivă care obligă la plata a 700.000 de lei, bani pe care Primăria nu îi are. 

”A mers pe jos 320 de kilometri, timp de 11 zile. De dimineața până seara a străbătut, localitate cu localitate, drumul de la Copșa Mică până la Bucuresti, într-o acțiune disperată de a atrage atenția Guvernului și opiniei publice asupra problemelor cu lipsa apei potabile cu care se confruntă locuitorii din Copșa Mică, de mai bine de 10 ani. Nădăjduiesc că această formă extremă de protest îl va determina pe Ministrul Mediului să iasă din starea de indolență și nepăsare și va acorda finanțarea necesară pentru finalizarea lucrărilor la rețeaua de apă și canal”, a scris, pe Facebook, Ludovic Orban.

viewscnt
Afla mai multe despre
prima
copsa mica
mers
jos
bucuresti
mediu
plata
bani
canalizare
apa
lucrarri
pnl