ULTIMA ORĂ Armata israeliană a intrat în Liban

ULTIMA ORĂ Armata israeliană a intrat în Liban

Sursă foto: Times of Israel, via News.ro

Profit.ro
Profit.ro
scris astăzi, 06:49

Armata israeliană a anunțat, în noaptea de luni spre marți, că forțele sale terestre au început raiduri „limitate, localizate și țintite” împotriva Hezbollah în zona de frontieră din sudul Libanului, relatează presa internațională, preluată de News.ro.

Israelul a lansat marți dimineață un atac asupra unei clădiri din tabăra palestiniană Ain al-Hilweh, de lângă Sidon, în sudul Libanului, au declarat o sursă palestiniană și mass-media libaneză, potrivit Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Fosta fabrică Ford, preluată de One United, va avea un concept de food market unic pe piața din România CITEȘTE ȘI Fosta fabrică Ford, preluată de One United, va avea un concept de food market unic pe piața din România
Evenimente
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum
15 octombrie - Eveniment Profit Health.forum
31 octombrie - Maratonul de Educație Financiară
5 noiembrie - Gala Profit – Povești cu Profit... Made in Romania

Este prima lovitură asupra taberei supraaglomerate, cea mai mare tabără palestiniană din Liban, de la izbucnirea ostilităților transfrontaliere în urmă cu aproape un an. Agenția Națiunilor Unite pentru refugiați UNRWA furnizează servicii pentru aproape 50 000 de refugiați din tabără.

Sidon se află la aproximativ 80 de kilometri nord de granița cu Israelul.

UNRWA afirmă că refugiații provin în principal din orașele de coastă din Palestina de dinainte de 1948, dar că în ultimii ani a găzduit și sirieni care au fugit de războiul civil din țara lor.

The Guardian scrie că televiziunea al-Jazeera relatează că există mai multe victime în atacul asupra taberei de refugiați palestinieni Ain al-Hilweh. Potrivit rețelei media, echipele de salvare se luptă să ajungă la locul atacului din tabăra dens populată.

EXCLUSIV Starlink al lui Elon Musk testează de câteva luni în România, cu sprijinul ANCOM, relaxarea unei reglementări globale privind sateliții ce datează din anii ‘90 CITEȘTE ȘI EXCLUSIV Starlink al lui Elon Musk testează de câteva luni în România, cu sprijinul ANCOM, relaxarea unei reglementări globale privind sateliții ce datează din anii ‘90

Israelul nu a comentat încă atacul.

Mass-media israeliană relatează că Mounir Maqdah, presupusa țintă a atacului, care ar fi comandant în Brigada Martirilor al-Aqsa, ar fi fost rănit în atac. 

Ofensiva terestră israeliană din Liban a primit numele de Operațiunea „Săgețile Nordului”, potrivit Reuters.

Locuitorii din localitatea libaneză de frontieră Aita al-Shaab au raportat bombardamente puternice și zgomotul unor elicoptere și drone pe cer. Potrivit agenției libaneze de știri NNA, o serie de clădiri au fost distruse în „raiduri transfrontaliere”. Agenția de presă enumeră cel puțin opt locații care ar fi fost vizate de trupele israeliene.

Bombardamente israeliene au fost raportate în satele din apropierea graniței din sudul Libanului pe tot parcursul nopții. În comunicatul său prin care anunța operațiunea terestră, armata israeliană a afirmat că țintele sale sunt situate în sate din apropierea frontierei care reprezentau „o amenințare imediată la adresa comunităților israeliene din nordul Israelului”.

Rachete de semnalizare au fost lansate în mod repetat și deasupra localității libaneze de frontieră Rmeish, luminând cerul noaptea.

viewscnt
Afla mai multe despre
război israel liban
război israel hezbollah
invazie israel liban
atacuri israel liban