Rusia crește cu 23% bugetul apărării, care va reprezenta aproape o treime din toate cheltuielile statului în 2025

Rusia crește cu 23% bugetul apărării, care va reprezenta aproape o treime din toate cheltuielile statului în 2025
Profit.ro
Profit.ro
scris ieri, 22:00

Cheltuielile statului rus pentru apărare națională vor crește cu 23% în 2025, la 13,5 trilioane de ruble (145,32 miliarde de dolari), de la 10,8 trilioane de ruble în 2024, arată proiectele de documente privind bugetul de stat publicate luni, relatează Reuters.

Cheltuielile pentru apărare vor reprezenta 32% din totalul cheltuielilor bugetare în 2025 - care vor fi de 41,5 trilioane de ruble.

Urmărește-ne și pe Google News

Ministrul rus al finanțelor, Anton Siluanov, a declarat anterior că nevoile a ceea ce Moscova numește „operațiunea militară specială” în Ucraina și sprijinul pentru armată vor rămâne prioritatea bugetară.

Evenimente
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum
15 octombrie - Eveniment Profit Health.forum
31 octombrie - Maratonul de Educație Financiară
5 noiembrie - Gala Profit – Povești cu Profit... Made in Romania

Se preconizează, în schimb, că cheltuielile de apărare vor scădea la 12,8 trilioane de ruble în 2026.

GRAFICE Capacitatea totală de producție de energie a prosumatorilor din România probabil a depășit 2.000 MW. Plus de peste 10.000 de persoane și 100 MW într-o singură lună CITEȘTE ȘI GRAFICE Capacitatea totală de producție de energie a prosumatorilor din România probabil a depășit 2.000 MW. Plus de peste 10.000 de persoane și 100 MW într-o singură lună

Circa 10% din totalul cheltuielilor de apărare vor merge către plata personalului militar.

Într-un interviu la Rossia-24, ministrul Siluanov a spus, potrivit TASS, că bugetul Rusiei este stabil și format pe baza unui preț al petrolului de 60 de dolari pe baril, existând oportunități de a atrage împrumuturi pentru finanțarea deficitului. „Limităm deficitul bugetar pe baza capacităților de venituri. Echilibrul acestuia se bazează pe prețul de bază al petrolului de 60 de dolari pe baril. Orice depășește acest nivel va fi folosit pentru a alimenta fondul de avuție națională. Dar, practic, bugetul este echilibrat la un preț al petrolului de 60 de dolari pe baril. Vedem că astăzi acești parametri sunt ușor mai mari decât cei incluși în buget. Prin urmare, bugetul este stabil. Iar nivelul scăzut al deficitului bugetar ne permite să ne bazăm pe surse interne de finanțare a deficitului bugetar”, a menționat Siluanov.

viewscnt
Afla mai multe despre
rusia
razboi
buget aparare