Proiectul care preia normele UE ce schimbă procesul de producție a țigărilor, inclus pe agenda Guvernului

Proiectul care preia normele UE ce schimbă procesul de producție a țigărilor, inclus pe agenda Guvernului
scris 23 feb 2016

Proiectul de lege privind stabilirea condițiilor pentru fabricarea, prezentarea și vânzarea produselor din tutun și a produselor conexe, care modifică semnificativ procesul de producție a țigărilor în acord cu noile norme UE, operațiune pentru care producătorii au cerut amânarea cu șase luni, a fost introdus pe agenda ședinței de miercuri a Guvernului, spre aprobare.

După avizul Guvernului, proiectul trebuie aprobat și de Parlament.

Urmărește-ne și pe Google News

În luna ianuarie, producătorii de tutun au solicitat Guvernului, după cum Profit.ro a anunțat în premieră, amânarea cu șase luni a momentului de la care în România va fi aplicată Directiva UE care modifică procesul de producție a țigărilor. În cazul în care amânarea nu era acceptată, o altă solicitare era ca produsele care vor fi considerate neconforme, precum țigările aromate și pachetele slim care ar trebui eliminate de pe piață din luna mai, să fie comercializate o perioadă în paralel cu produsele care vor fi fabricate conform noii norme europene.

Evenimente

28 noiembrie - Profit Financial.forum

Ei au invocat faptul că nu pot investi în noile linii de producție în lipsa unei legi ferme de aplicare a Directivei, pe care Guvernul încă nu a aprobat-o prin proiectul inclus acum pe agendă.

Guvernul are suspiciuni că unii demnitari s-ar fi înțeles cu producători de tutun să amâne o Directivă UE CITEȘTE ȘI Guvernul are suspiciuni că unii demnitari s-ar fi înțeles cu producători de tutun să amâne o Directivă UE

Pentru ca solicitarea lor să fie tratată la modul cel mai serios, producătorii au transmis Guvernului că industria de tutun este al doilea mare contribuabil la bugetul de stat, cu 2,75 miliarde euro plătite în 2014, reprezentând 1,8% din PIB.

Guvernul a transmis însă producătorilor că nu va amâna termenul de aplicare a Directivei, ci va aplica un calendar accelerat de aprobare a proiectului de lege pentru ratificarea acesteia, astfel încât documentul să fie aprobat până la 20 mai, iar companiile de tutun să aibă certitudinea legală că pot investi în noile linii de producție.

viewscnt
Afla mai multe despre
guvern
tutun
directiva