Noul președinte al CJ Prahova vrea concedierea a 300 de angajați, argumentând că actuala structură a instituției este ”plafonată, fără chef de muncă, fără o cultură a obiectivelor clară, plină de pile de partid”

Noul președinte al CJ Prahova vrea concedierea a 300 de angajați, argumentând că actuala structură a instituției este ”plafonată, fără chef de muncă, fără o cultură a obiectivelor clară, plină de pile de partid”
scris 5 nov 2020

Noul președinte al Consiliului Județean Prahova, Iulian Dumitrescu (PNL), va propune, vineri, desființarea a 101 posturi din aparatul propriu al instituției și a două direcții care totalizează peste 210 angajați. ”Actuala structură de personal a Consiliului Județean, pe de o parte am găsit-o plafonată, fără chef de muncă, fără o cultură a obiectivelor clară, pe de altă parte, hai să spunem, plină de pile de partid”, și-a explicat Dumitrescu decizia. În plus, noul președinte al CJ afirmă că acești angajați ar ”duce de râpă” obiectivele pe care și le-a propus.

”Din ce am învățat la școală, din experiența de viață, știți că am avut ocazia să studiez destul în țara asta sau în lumea asta, am făcut inclusiv la Harvard, acolo te învață când te apuci de o treabă trebuie să stabilești obiectivele, strategia, misiunea ta și apoi trebuie să ai o structură care să urmeze aceste obiective, această strategie. Strategia noastră ar fi «Prahova pe primul loc», sloganul de campanie, ceea ce înseamnă pentru noi să fim pe primul loc la atragerea de fonduri europene, la o administrație eficientă, să creăm noi locuri de muncă, să avem spitale noi, curățenie. Pentru a face asta îți trebuie o structură de personal în stare să execute aceste obiective. Actuala structură de personal a Consiliului Județean, pe de o parte, am găsit-o plafonată, fără chef de muncă, fără o cultură a obiectivelor clară, pe de altă parte, hai să spunem, plină de pile de partid, așa că actuala structură nu ar face decât ceea ce ne-am propus ca obiective și ceea ce așteaptă oamenii care ne-au votat să se ducă de râpă. De aceea am hotărât să propunem o nouă organigramă a aparatului de specialitate al CJ și de asemenea desființarea a două Direcții”, a explicat noul președinte al Consiliului Județean Prahova decizia de a face concedieri în cadrul structurii în fruntea căreia a fost ales, scrie News.ro.

Urmărește-ne și pe Google News
Telekom și Orange au ajuns la o înțelegere pe care urmează să o oficializeze în perioada imediată, după ce au cerut clarificări și de la ANCOM CITEȘTE ȘI Telekom și Orange au ajuns la o înțelegere pe care urmează să o oficializeze în perioada imediată, după ce au cerut clarificări și de la ANCOM

Acesta a invocat de asemenea ”responsabilitatea cheltuirii banilor” despre care spune că ”nu sunt mulți”.

Astfel, Iulian Dumitrescu a anunțat că pentru aparatul de specialitate al Consiliului Județean Prahova, care are în prezent 247 de persoane, a fost propusă reducerea cu 101 persoane. 15 dintre cele 27 de funcții de conducere ar urma să dispară.

”Economia la bugetul CJ ar fi cam 120 de miliarde de lei vechi pe an sau, pe patru ani, 480 de miliarde”, a explicat noul șef al instituției.

Acesta a mai declarat că sunt angajați opt pompieri care au ca sarcină să stingă incendiile la CJ, cu salarii 5.000-6.000 de lei.

Dumitrescu a anunțat că propune, de asemenea, desființarea Direcției de Plante și Întreținere Drumuri Județene, care are 55 de posturi, unde salariile se ridică la 4 milioane de lei, echivalentul a ceea ce ”au produs” angajații direcției într-un an.

”Practic, 55 de oameni munceau pentru a produce o cifră de afaceri de 15.000 de lei pe zi sau 1.500 de lei profit ca să plătești 55 de oameni. Aici economia o estimăm la, și dacă am externaliza întreținerea, ar fi măcar patru milioane de lei pe an, asta înseamnă 16 milioane pe patru ani de zile”, a mai afirmat Iulian Dumitrescu.

Noul șef al CJ Prahova mai susține desființarea Direcției Județene de Pază din cadrul CJ, care are 159 de posturi și care asigură paza obiectivelor, deținute de CJ, paza fiind asigurată, parțial și în urma unor contracte cu privați.

”La Direcția de Pază ne costă 30 de lei pe oră plus întreținere, echipamente și tot ce mai e pe acolo, la ce am găsit la ora asta externalizat ne costă 13-14 lei pe oră și evident că nu putem să continuăm așa. Aici în mod normal economia ar fi de vrei 80 de miliarde de lei vechi pe an. În total ar fi aproape o mie de miliarde de lei vechi în patru ani de zile”, a mai afirmat Dumitrescu.

Acesta a precizat că din totalul de 101 posturi care ar urma a fi desființate în aparatul propriu al Consiliului Județean zece sunt vacante, celelalte fiind ocupate.

Concedierile care ar avea loc în urma modificării organigramei propuse de noul președinte al Consiliului Județean Prahova ar putea avea loc dacă membrii CJ aleși în 27 septembrie vor vota propunerea.

Teoretic, PNL, din care face parte Iulian Dumitrescu formează o majoritate împreună cu USR-PLUS, cele trei formațiuni mergând împreună la alegerile locale pentru CJ Prahova.

Președintele CJ Prahova susține că va ”continua analiza și la restul instituțiilor din subordinea CJ Prahova”.

viewscnt
Afla mai multe despre
cj prahova
concedieri