Reforma aparatului bugetar și a angajaților din domeniul public este o reformă în desfășurare, este într-o etapă premergătoare de evaluare și a suferit deja și pași de implementare încă de la Legea nr. 296, a declarat purtătorul de cuvânt al Executivului, Mihai Constantin.
El a răspuns astfel, într-o conferință de presă, la Palatul Victoria, întrebat despre faptul că președintele interimar Ilie Bolojan a vorbit despre 'o posibilă încetinire a economiei', iar 'surse oficiale spun acum că post alegeri ar putea apărea disponibilizări, ar putea fi mărite taxele și chiar s-ar putea apela la asistența FMI'.

'Comentez în felul următor: reforma aparatului bugetar și a angajaților din domeniul public este o reformă în desfășurare, e într-o etapă premergătoare de evaluare și a suferit deja și niște pași de implementare încă de la Legea 296, dacă nu mă înșel, din 2023. În ceea ce privește asistența din partea unor organisme internaționale, chiar am fost curios să văd ce opinie are ministrul de Finanțe al României și nu este cazul pentru așa ceva. De aceea spun 'surse oficiale', este greu oficial și on the record să contribui sau să combat ceea ce presa pune în circulație, având la bază niște surse nefăcute publice, dar nu este cazul pentru așa ceva', a afirmat Mihai Constantin.
În ceea ce privește o modificare de taxe, a adăugat el, 'toate aceste măsuri au fost comunicate de către factorii decizionali', scrie Agerpres.
'Eu nu am auzit, până acum, invocându-se aceste creșteri de taxe pe care le menționați dumneavoastră din surse, repet, care nu sunt transparente. (...) Există în derulare mai multe reforme fiscale și de reducere a cheltuielilor bugetare, care includ inclusiv reducerea numărului de angajați din aparatul bugetar, da, și ținerea sub control a deficitului național prin reducerea cheltuielilor publice. Și aceste măsuri pe care le invocați dumneavoastră ca instrumente nu circulă, cel puțin în cunoștința mea, în această clipă, pe agenda guvernamentală', a mai declarat Mihai Constantin.