Marcel Ciolacu: Ca președinte al României, voi pune interesele economice pe primul loc în relațiile externe

Marcel Ciolacu: Ca președinte al României, voi pune interesele economice pe primul loc în relațiile externe
Profit.ro
Profit.ro
scris astăzi, 14:26

Președintele PSD, Marcel Ciolacu, a declarat, duminică, cu prilejul lansării oficiale a candidaturii la alegerile prezidențiale, că în calitate de președinte al României va pune interesele economice pe primul loc în relațiile externe și a adăugat că în deplasări va merge cu o aeronavă cât mai mare în care se vor regăsi delegații economice puternice. Ciolacu a mai anunțat și extinderea Parteneriatului Strategic cu SUA.

”Ca președinte al României, voi pune interesele economice pe primul loc în relațiile externe. În deplasări, voi merge cu o aeronavă cât mai mare pentru delegații economice puternice. Vreau să fiu alături de șefii celor mai importante companii românești. Așa cum fac de fapt toți liderii statelor dezvoltate!

Urmărește-ne și pe Google News

Un punct esențial va fi extinderea parteneriatului strategic cu Statele Unite astfel încât să aducem marele capital american în economie, dar și pentru  a moderniza armata și a dezvolta industria locală de armament”, a declarat Marcel Ciolacu, scrie News.ro.

Evenimente
24 octombrie - IMM-urile, oxigen pentru România
31 octombrie - Maratonul de Educație Financiară
5 noiembrie - Gala Profit – Povești cu Profit... Made in Romania
14 noiembrie - Maratonul Agriculturii

El a precizat că România va rămâne un partener de încredere în cadrul UE, dar și o voce auzită și respectată atunci când se iau decizii importante.

”Vom continua să fim un partener de încredere în cadrul Uniunii Europene. Dar este obligatoriu să ne asigurăm că vocea României este auzită și respectată, atunci când se iau decizii importante.

Am obținut deja o mare victorie pentru România la Bruxelles. Pentru prima dată de la aderare, România are un vicepreședinte al Comisiei Europene. Am demonstrat că se poate, atunci când acționezi strategic și când ai un plan”, a explicat Marcel Ciolacu.

El a mai transmis că România va adera complet la Schengen până la sfârșitul acestui an, iar în în 2026 va intra în OCDE.

”Și vă spun acum: până la sfârșitul anului, vom avea o aderare completă la Schengen. Am îndeplinit condițiile tehnice pentru a călători, de anul viitor, fără vize în Statele Unite. Iar în 2026, România va intra în Organizația pentru Cooperare și Dezvoltare Economică. Ceea ce ne va pune în rândul statelor dezvoltate. Cu tot ceea ce implică acest lucru – investiții, dezvoltare, creștere a nivelului de trai!”, a mai declarat președintele PSD.

Ciolacu: În următorii cinci ani, putem fi a zecea economie a Uniunii Europene

Ciolacu susține că a ales să candideze la Președinția României deoarece crede în potențialul țării noastre și a afirmat că, în următorii cinci ani, putem fi a zecea economie din Uniunrea Europeană. El a mai precizat că, dacă ne dorim o României puternică, avem nevoie de predictilitate și stabilitate, menționând că în ultimii 20 de ani România a avut 17 guverne.

”Candidez la Președinție pentru că iubesc România și cred în potențialul țării noastre. Cred că avem o șansă istorică în față! În următorii 5 ani putem fi a 10-a economie a Uniunii Europene. Și acesta trebuie să fie obiectivul nostru strategic! Dar, pentru asta, nu avem timp de pierdut. Trebuie să începem, de acum, să construim o economie puternică. Pentru că economia este temelia oricărui stat sigur și prosper. Fără o economie puternică, nu putem vorbi nici de venituri mai mari, nici de servicii de sănătate și educație de calitate mai ales și nici de bani pentru sport. În plus, doar printr-o economie consolidată, putem ajunge la masa deciziilor pe plan extern”, a precizat Ciolacu.

La evenimentul de lansare a candidaturii sale au vorbit foști sportivi și antreprenori. Ciolacu a afirmat că președintele României își respectă cetățenii nu îi învrăjbește.

”I-am ascultat cu atenție pe toți cei care au luat cuvântul. Fie că ați vorbit de competiții sportive, fie că ați vorbit de afaceri, v-ați referit întotdeauna la competitori, nu la adversarI. Ați concurat, dar nu v-ați denigrat. Și nici nu v-ați unit unii împotriva altora. De altfel, ce ar fi dacă s-ar unii KFC cu McDonald's, de exemplu, împotriva FryDay?? Sau Alex Găvan cu Horia Colibășanu împotriva Laurei Badea? Ar fi groaznic!

Tocmai de aceea, visul meu este să construim o țară unde Președintele își respectă, ascultă și protejează cetățenii. Nu unde Președintele îi învrăjbește pe unii împotriva altora!”, a explicat Marcel Ciolacu.

El a mai transmis că pentru o Românie puternică pe termen lung este nevoie de predictibilitate și stabilitate.

”Îmi doresc o Românie pentru toți românii! Pentru cei de aici, dar și pentru cei din afară. Pentru cei prosperi, dar și pentru cei nevoiași. Pentru cei din marile orașe, dar și pentru cei de la sate.

Dar, pentru asta, avem nevoie de echilibru, stabilitate și responsabilitate!

În ultimii 20 de ani România a avut 17 guverne. Dacă ne dorim să construim o Românie puternică pe termen lung, avem nevoie de predictibilitate și stabilitate”, a mai declarat Marcel Ciolacu.

Ciolacu: Nu vreau să fiu un președinte care urăște și dezbină

Ciolacu a declarat că nu vrea să fie un președinte care urăște și dezbină și nici un președinte care luptă să distrugă un partid, deoarece asta înseamnă că lupți împotriva altor români care susțin acel partid. El a mai afirmat că puterea trebuie să fie împărțită și nu acaparată de un singur om, precizând că are credința că acest principiu democratic ne va face să fim o țară normală.

”Eu vreau să fiu un președinte pentru toți românii!  Nu vreau să fiu un președinte care urăște și dezbină.

Nu vreau să fiu un președinte care luptă să distrugă un partid. Pentru că asta înseamnă să lupți împotriva altor români care susțin acel partid.  Dimpotrivă, voi fi un președinte care va proba concret că puterea trebuie împărțită, nu acaparată de un singur om!. Am credința că acest principiu corect și democratic ne va face să fim o țară normală!”, a declarat, duminică, Marcel Ciolacu în cadrul evenimentului de lansare a candidaturii.

El a mai afirmat că un președinte trebuie să îi unească pe români în jurul obiectivelor naționale.

”Mai mult, cred cu tărie că un președinte trebuie să-i unească pe toți românii în jurul obiectivelor naționale! Și, cel mai important, cred că Președintele trebuie să fie al tuturor românilor și să-i reprezinte pe TOȚI, și pe cei de stânga, și pe cei de dreapta, și pe cei care trăiesc aici, și pe cei plecați din țară. Președintele românilor trebuie să-i apere și să-i ajute, pe toți. Oriunde ar fi ei!”, a afirmat președintele PSD.

Ciolacu a anunțat că românii vor ști cum cheltuie președintele României banii publici.

”Chiar avem puterea să unim 25 de milioane de români într-o națiune modernă, fără bariere! Dar asta o poate face doar un președinte care își ia un angajament moral în fața celor pe care dorește să îi reprezinte. Angajamentul meu este că toți românii vor ști pe ce cheltuie președintele banii publici”, a declarat Marcel Ciolacu.

viewscnt
Afla mai multe despre
ciolacu
candidatura prezidentiale