Israelul va lua măsuri legale împotriva președintelui francez Emmanuel Macron din cauza restricționării participării companiilor israeliene la târgurile navale

Israelul va lua măsuri legale împotriva președintelui francez Emmanuel Macron din cauza restricționării participării companiilor israeliene la târgurile navale
Profit.ro
Profit.ro
scris ieri, 20:11

Ministrul israelian de Externe, Israel Katz, a declarat duminică că a ordonat ministerului său să înceapă proceduri legale împotriva președintelui francez Emmanuel Macron, după ce Parisul a restricționat participarea companiilor israeliene la un viitor târg militar naval, transmite Reuters.

Decizia de a exclude companiile israeliene este cel mai recent incident într-o dispută alimentată de nemulțumirea guvernului Macron față de comportamentul Israelului în războaiele din Gaza și Liban.

Urmărește-ne și pe Google News

Organizatorul Euronaval, târgul care va avea loc între 4 și 7 noiembrie la Paris, a anunțat într-un comunicat, săptămâna trecută, că guvernul francez l-a informat că delegațiile israeliene nu au voie să expună standuri sau să prezinte echipamente, dar pot participa la eveniment. Decizia a afectat șapte companii, a precizat acesta.

Evenimente
24 octombrie - IMM-urile, oxigen pentru România
31 octombrie - Maratonul de Educație Financiară
5 noiembrie - Gala Profit – Povești cu Profit... Made in Romania
14 noiembrie - Maratonul Agriculturii

”Am instruit Ministerul de Externe să ia măsuri legale și diplomatice împotriva deciziei președintelui francez ... de a împiedica companiile israeliene să își prezinte produsele la expoziția @SalonEuronaval de la Paris luna viitoare,” a spus Katz într-un comunicat pe platforma socială X.

”Boicotarea companiilor israeliene pentru a doua oară sau impunerea unor condiții inacceptabile sunt măsuri nedemocratice care nu sunt acceptabile între națiuni prietene. Îl îndemn pe președintele Macron să le anuleze complet.”

viewscnt
Afla mai multe despre
emmanuel macron
israel