Guvernul portughez de dreapta, abia venit la putere, anunță o înăsprire a politicilor privind migrația

Guvernul portughez de dreapta, abia venit la putere, anunță o înăsprire a politicilor privind migrația
Profit.ro
Profit.ro
scris 3 iun 2024

Guvernul portughez de dreapta, la putere din martie, a anunțat o înăsprire a politicii sale privind migrația, care devenise una dintre cele mai deschise din Europa sub executivul socialist anterior, relatează AFP.

„Vrem să punem capăt anumitor mecanisme care dau naștere unui abuz excesiv față de disponibilitatea noastră de a primi” imigranți, a declarat premierul Luis Montenegro, prezentând o serie de măsuri pentru a deschide calea pentru „un nou ciclu de gestionare a fluxurilor migratorii”, arată Agerpres.

Urmărește-ne și pe Google News
Perspectiva unei \ CITEȘTE ȘI Perspectiva unei "reunificări" pașnice cu Taiwanul este "tot mai slabă", spune ministrul chinez al Apărării
Evenimente
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum
15 octombrie - Eveniment Profit Health.forum
31 octombrie - Maratonul de Educație Financiară
5 noiembrie - Gala Profit – Povești cu Profit... Made in Romania

Noul guvern a decis în special să abroge o dispoziție în vigoare din 2018 care le permitea imigranților să solicite regularizarea statutului lor, demonstrând că au lucrat de cel puțin un an și au contribuit la sistemul de asigurări sociale, deși au intrat ilegal pe teritoriul portughez.

Premierul Luis Montenegro a recunoscut că Portugalia are nevoie de migranți pentru a face față „declinului demografic”, însă a spus că este necesar „să se evite extrema de a nu controla intrările în țară”.

Nicolae Ciucă: E prima dată când aud de creșterea plafonului de impozitare a pensiilor de la 1 septembrie. Nu s-a discutat în coaliție CITEȘTE ȘI Nicolae Ciucă: E prima dată când aud de creșterea plafonului de impozitare a pensiilor de la 1 septembrie. Nu s-a discutat în coaliție

În Portugalia s-a înregistrat o dublare a populației cu cetățenie străină în cinci ani, ajungând anul trecut la un milion de persoane, sau o zecime din populația totală, potrivit cifrelor provizorii furnizate de Agenția pentru integrare, migrație și azil.

Anul trecut, situația a circa 180.000 de imigranți au fost reglementată, conform datelor provizorii oferite de Guvern.

Marcel Ciolacu: Deblocăm angajările pentru alte 2.700 posturi vacante din spitale și serviciile de ambulanță CITEȘTE ȘI Marcel Ciolacu: Deblocăm angajările pentru alte 2.700 posturi vacante din spitale și serviciile de ambulanță

Creată în toamna anului trecut după desființarea fostei poliții de frontieră, agenția guvernamentală pentru migrație s-a confruntat de atunci cu o lipsă de personal și cu o creștere a cererilor de azil care au condus la un număr mare de dosare neprocesate.

„Agenția care există în prezent, Aima, nu funcționează bine și va trebui să o restructurăm”, a anunțat luni premierul portughez.

viewscnt
Afla mai multe despre
portugalia
migratie