FOTO Statele Unite anunță aprobarea provizorie a vânzării sistemelor radar Sentinel către România

FOTO Statele Unite anunță aprobarea provizorie a vânzării sistemelor radar Sentinel către România
Profit.ro
Profit.ro
scris ieri, 22:42

Departamentul de Stat al SUA a aprobat vânzarea de sisteme radar de supraveghere aeriană Sentinel pentru România. Guvernul României a solicitat achiziționarea a până la patru sisteme radar Sentinel AN/MPQ-64 F1. Sistemul Sentinel este capabil să detecteze o gamă largă de obiecte aeriene și va spori semnificativ capacitatea României de descurajare și apărare împotriva potențialelor amenințări.

Ambasadorul SUA Kathleen Kavalec a declarat: „Achiziționarea de către România a sistemului radar Sentinel evidențiază parteneriatul pe termen lung în domeniul securității dintre cele două țări. Aceste sisteme radar vor spori considerabil gradul de avertizare timpurie pentru potențialele amenințări la adresa orașelor și infrastructurii critice din România și vor proteja mai bine teritoriul și cetățenii României. Achiziția Sentinel îmbunătățește securitatea României, aliatul nostru NATO și o forță importantă pentru stabilitatea politică și economică în Europa."

Urmărește-ne și pe Google News
DOCUMENT Ce trebuie să mai facă Bucureștiul și Washingtonul pentru ca România să intre în Visa Waiver. Guvernul a lăsat să se înțeleagă că e suficient că au semnat că vor face CITEȘTE ȘI DOCUMENT Ce trebuie să mai facă Bucureștiul și Washingtonul pentru ca România să intre în Visa Waiver. Guvernul a lăsat să se înțeleagă că e suficient că au semnat că vor face
Evenimente
15 octombrie - Eveniment Profit Health.forum
31 octombrie - Maratonul de Educație Financiară
5 noiembrie - Gala Profit – Povești cu Profit... Made in Romania
14 noiembrie - Maratonul Agriculturii

Cu o valoare totală inițială de aproximativ 90 de milioane de dolari, primele două sisteme vor fi finanțate în principal prin intermediul granturilor din fondul pentru Finanțare Militară Externă (Foreign Military Financing) al Departamentului de Stat al SUA.

FOTO Statele Unite anunță aprobarea provizorie a vânzării sistemelor radar Sentinel către România

viewscnt
Afla mai multe despre
sua
romania
sentinel